Fabian Cancellara odpeljal zadnjo dirko

Fabian Cancellara odpeljal zadnjo dirko
22.10.2016 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je za tekmovalno slovo vsekakor izbral zanimivo prizorišče. Odpeljal je še dirko na Japonskem. Zdaj je tudi uradno upokojen.

Praktično že celo leto berem, poslušamo, pišemo o tem, da je to zadnja sezona za Fabiana Cancellaro. Zdaj se je Švicar zares poslovil, saj je odpeljal, tako pravi, zadnjo dirko v karieri. To je bilo na Japonskem. Švicar je do zmage pomagal klubskemu kolegu pri Trek Segafredu Fmiyukiju Beppuju.

“Konec je praktično že od olimpijskih iger naprej. Nekako se že počutim kot nekdanji kolesar, ” je še pred zadnjo dirko za cyclingnews.com dejal Cancellara. “Zame so bile olimpijske igre vrhunec. Končal sem na višku. Po osvojeni zlati medalji na kronometru sem hotel govoriti o tem, da bi takrat končal kariero. A očitno ne moreš narediti vsega naenkrat. Zato sem v zadnjih tednih šel korak za korakom. Še vedno pa je nekaj posebnega, saj čutim, da gre za veliko stvar.

Cancellara je obljubil, da bo še naprej prisoten v kolesarstvu, da bo poskušal vrniti nekaj tistega, kar mu je ta šport dal. Navrgel je tudi nekaj primerov. Poudaril je, da vsekakor ni prav, da sta imela UCI (podelitev nagrad) in agencija ASO (predstavitev trase dirke po Franciji) najpomembnejši prireditvi na isti dan.

“Kot kolesar ni lahko spregovoriti o teh stvareh, saj so vedno v ozadju različni interesi ekip, sponzorjev. Sam pa nisem več kolesar. Mislim, da so nekatere stvari dobre, vidimo, da prihajajo dobri sponzorji, potem pa nekatere izgubimo. To je težava. Očitno obstajajo številne ovire. Vseskozi je preveč težav. Rad bi pomagal. ” Obenem pa je čas, da se Cancellara navadi na drugačno življenje. Mirnejše, z manj potovanji, brez treningov.

“Stvari bodo drugačne, vendar me ne skrbi. Zavedam se, kaj prihaja. To je vse v mojih rokah. To bo sprememba ritma, moje življenje ne bo več usmerjeno v predstave. Kolesaril bom, ko mu bo to všeč. Če bo deževalo, bom lahko ostal na suhem. Ob tem se počutim dobro, pa čeprav je nekoliko čudno končati. Svetovno prvenstvo sem spremljal doma iz savne. Bil sem sproščen, v zaključku pa je srčni utrip vseeno poskočil. Še vedno se vznemirim, a potem, ko je Peter dirko dobil, sem preprosto lahko ugasnil televizor in sem tako spet postal nekdanji kolesar. Zanima me, kako se bom počutil naslednje leto med klasikami. To bi lahko bil pomemben trenutek. Ampak, predvidevam, da je to pač normalen proces. Kot upokojeni kolesar poskušam najti pravi ritem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ