Fabian Cancellara padel tudi pred navijači: Padec več ali manj ne spremeni moje kariere

Fabian Cancellara padel tudi pred navijači: Padec več ali manj ne spremeni moje kariere
10.04.2016 AVTOR: D. Z.
Fabianu Cancellari se poslovilni nastop na dirki Pariz-Roubaix ni ravno posrečil. Zazanamovali so ga padci. Na koncu še ob poslavljanju na samem velodromu.

Padcev poln Roubaix
Drugi na dirki po Flandriji in precej slabši na klasiki Pariz-Roubaix. Fabian Cancellara klju vsemu ostaja pri svojem. Po tej sezoni bo končal kariero, pa čeprav mu na njemu dveh najljubših dirkah ni uspelo zmagati. Na dirki Pariz-Roubaix je zaradi padca hitro ostal v ozadju, proti koncu se je poskušal prebiti naprej, a vsi so ga imeli na očeh. Nekaj manj kot 50 km pred ciljem pa je še grdo padel.

Za njim so padli še nekateri kolesarji, tudi Niki Terpstra, medtem ko se je Peter Sagan uspel kar nekoliko čudežno rešiti, saj je preskočil Cancellarino kolo. »Nisem žalosten. Vesel sem, da nisem pristal v bolnišnici. Vesel sem, da sem prišel do konca. Ko je prišlo do prvega padca, sem moral skočiti kar čez polje. Drugi padec je bil splet nesrečnih okoliščin. Tretji pa je bil na pravem drsališču. Nič nisem mogel narediti. 15 kilometrov sem še poskušal ujeti ostale, vendar pa je bilo mojega Roubaixa konec, « je po prihodu na cilj dejal Fabian Cancellara.

To je pač šport
Za konec je padel še na velodromu, ko se je poslavljal od svojih navijačev: »Celo za ta padec pred mojimi navijači mi ni preveč mar. En padec več ali manj ne spremeni moje kariere. Vse me boli, vendar pa je lepo priti na cilj in biti z družino. Tokrat sem srečen na nekoliko drugačen način. Pa čeprav nisem srečen zaradi razpleta. « Cancellara se je za konec spomnil še svojega prvega nastopa leta 2003, ko je moral dirko predčasno zapustiti:

»Ne vem, če je končati dirko na tak način kot danes bolje. A to je Roubaix. Užival bom v tem trenutku. Praznovati pa moram s Popovičem. To je moj zadnji Pariz-Roubaix. Zdaj si lahko oddahnem. Potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo, « je še dejal Cancellara. Odšel je do pomočnika Jaroslaval Popoviča, ki se po tej dirki poslavlja od kolesarstva. Tudi Ukrajinec namreč končuje kariero. Preden je pa je odšel do Popoviča, je Cancellara še zaključil: »Domov odhajam z mislijo, da je to pač šport. Lahko zmagaš ali izgubiš. Vseeno pa lahko vse to ravno tako proslavljamo. «
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ