Fabian Cancellara razmišlja o koncu kariere

Fabian Cancellara razmišlja o koncu kariere
14.02.2014 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara, mojster za kronometer in enodnevne klasike, je priznal, da se bo po koncu sezone 2016 po vsej verjetnosti upokojil.
Mojster za klasike
Večkratni zmagovalec dirke po Flandriji in klasike Pariz-Roubaix, pa tudi svetovni prvak v kronometru se vneto pripravlja na začetek sezone.

Letos je član moštva Trek Factory Racing. Pri 32 letih pa je, trenutno je v Dohi, priznal, da vseeno razmišlja o koncu kariere.

Noče biti kot Voigt ali Horner
"Imam še triletno pogodbo in potem bo konec. Zaenkrat se mi zdi, da kariere ne bom podaljšal še v četrto ali peto leto, saj bo za mano že 16 let profesionalnega kolesarstva" je priznal Švicar:"Sicer nisem utrujen. S tem ne kljubujem Voigtu ali Hornerju, vendar me v njunih letih ne boste videli dirkati."

Končati na višku svojih moči
Predvsem pa se želi upokojiti na višku svojih moči. In tudi to je eden izmed razlogov, zakaj noče v nedogled podaljševati kariere:

"Če bi nehal zdaj, ne bi imel težav, vendar bi potem nekaj pogrešal. Mislim, da še nisem izpolnil vsega, kar sem si zadal. Še imam nekaj časa."

Kolesarstvu vrniti, kar mu je dalo
Vseeno pa namerava ostati povezan s kolesarstvom: "Kolesarstvu hočem vrniti nekaj tistega, kar mi je ta šport dal. Kolesarstvo želim pripeljati na novo raven. To bo moj naslednji cilj."

Zdaj pa ostaja osredotočen na dirkanje. Trenutno nastopa na dirki po Katarju. A vse je spet podrejeno klasikam, kot sta Pariz-Roubaix in dirka po Flandriji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ