Fabian Cancellara se vrača na Tour, Frank Schleck odpovedal nastop

Fabian Cancellara se vrača na Tour, Frank Schleck odpovedal nastop
24.06.2015 AVTOR: D. Z.
Moštvo Trek je eno izmed prvih, ki je že objavilo seznam devetih kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji.

Pri moštvu Sky so na twitterju že objavili 11 kolesarjev, ki naj bi še bili kandidati za uvrstitev v ekipo za Tour de France, vendar pa so potem to objavo umaknili. Med temi je bil tudi Mikel Nieve, ki je pred dnevi dirko po Sloveniji končal na drugem mestu. Ni pa bilo Nicolasa Rocha … prav zato je vprašanje, če je to bila prava ekipa. Zato pa so imena devetih kolesarjev že razkrili pri moštvu Trek.

4. julija bodo v Utrechtu dirko začeli Julian Arredondo, Fabian Cancellara, Stijn Devolder, Laurent Didier, Markel Irizar, Bob Jungels, Bauke Mollema, Gregory Rast in Haimar Zubeldia. Cancellara se lahko pohvali s tem, da je na Touru kar 28 dni že nosil rumeno majico. Po odpeljani dirki po Švici je Cancellara odpovedal nastop na državnem prvenstvu v kronometru, zato pa bo nastopil na cestni dirki.

Tisti, na katerega pri Treku največ stavijo v boju za končni vrstni red pa je 28 letni Bauke Mollema. Lani je bil 10., pred dvema letoma pa celo šesti. Letos je bil drugi na dirki Tirreno-Adriatico, v zadnjem času pa je imel težave s hrbtom. V oči bode dejstvo, da v ekipi ni Franka Schlecka. Luksemburžan se je nastopu moral odpovedati zaradi težav s kolenom. Prvič bosta na Touru nastopila 22-letni Bob Jungels in 26-letni Julian Arredondo.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ