Fabian Cancellara v Belgijo z avtomobilom

Fabian Cancellara v Belgijo z avtomobilom
24.03.2016 AVTOR: D. Z.
Kolesarji se počasi zbirajo v Belgiji, saj se začenja obdobje enodnevnih klasik. Teroristični napad v Bruslju pa je marsikaj spremenil.

Kar lepo število kolesarjev je v Belgijo prišlo tik pred terorističnimi napadi na bruseljskem letališču, saj so danes že nastopili na dirki Dwars door Vlaanderen. A nekateri zvezdniki se že po tradiciji tej dirki odpovejo. Med temi je tudi Fabian Cancellara, ki bo nastopil na klasiki E3 Harelbeke. Dirko je dobil že trikrat – njegov veliki konkurent Tom Boonen je bil tu uspešnejši, saj je slavil že pet zmag – in tudi letos je Švicar vsekakor v vrhunski formi. Cancellara pa je moral nekoliko prilagoditi način potovanja v Belgijo.

Letalski promet je ohromljen, tudi z vlaki je vse skupaj precej bolj zamudno, kot je bilo do zdaj. In tako se je moral Cancellara, ki je v Belgijo nameraval priti z vlakom, v njemu priljubljeno državo odpraviti z avtomobilom. Na pot se bo odpravil skupaj s klubskim kolego Gregoryjem Rastom in maserko Sabine Luber. Vožnja naj bi trajala okrog sedem ur. Sicer pa je glavni menedžer Treka Luca Guercilena dejal, da bo ekipa rahlo oslabljena, saj je imel dvakratni zmagovalec dirke po Flandriji Stijn Devolder težave z zdravjem.

»Med prvim belgijskim vikendom je bil zelo slab. Dva dni je imel visoko vročino. Dejal sem mu, da mora za vsak dan povišane temperature počivati dva dni. Besede niso zalegle. Treniral je preveč, medtem ko si njegovo telo ni še dovolj opomoglo. To se mu je maščevalo, « je pojasnil Guercilena. »Prav nič lepo ni, če zboliš. A zdaj gre na boljše. Pred nami so pomembne dirke, imamo pa samo še nekaj tednov časa, da se dokažemo. Pred nami je pomemben trening teden, « je priznal Devolder. Ni skrivnost. Pri Treku bodo vse stavili na Fabiana Cancellaro, ki bo po tej sezoni končal kariero.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ