Fabian Cancellara vendarle "prejel" zaslužen odsek

Fabian Cancellara vendarle "prejel" zaslužen odsek
03.03.2017 AVTOR: D. Z.
Edini, ki je dirko Strade Bianche dobil trikrat. Po Fabianu Cancellari so organizatorji poimenovali enega izmed odsekov.

Švicar se te dni mudi v Toskani. Fabian Cancellara se je konec lanske sezone – potem ko je osvojil še naslov olimpijskega prvaka v vožnji na čas – upokojil.

Marca je še tretjič dobil dirko Strade Bianche. Ker je edini, ki mu je uspel tak podvig, so mu organizatorji te preizkušnje izkazali posebno čast. Makadamski odsek Monte Sante Marie so poimenovali po švicarskem šampionu, ki se v teh dneh prav zaradi dirke mudi v Toskani. Zdaj je lahko tudi poziral pri “spomeniku ” z njegovim imenom.

“To mi je v veliko čast in v veselje, saj je dirka zelo pomembna. Videli smo, kako hitro se je v zadnjih letih razvila po vsem svetu. Ponosen sem, da sem jo dobil trikrat, ” je med drugim dejal Fabian Cancellara in že ocenil jutrišnjo konkurenco: “Izbral bi Petra Sagana in Grega Van Avermaeta, saj sta že v Belgiji pokazala, da sta zelo močna. Ne bi pa rad podcenjeval Štybarja in Fellineja. Na zadnjih dirkah sta bila dobro pripravljena.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ