Fabian Cancellara: "Flandrija ni dovolj"

Fabian Cancellara: "Flandrija ni dovolj"
25.12.2014 AVTOR: D. Z.
33-letni Fabian Cancellara se je v intervjuju za uradno spletno stran moštva Trek spomnil sezone 2014, pogledal pa je tudi v prihodnost.
.

Za kolesarji moštva Trek so že resnejše priprave v toplejših krajih. Največja zvezda te ekipe pa je vsekakor Fabian Cancellara. 33-letni Švicar je v intervjuju najprej govoril o poteku skupnih priprav. Te so po skoraj 15 letih kariere stalnica, zato pa je govoril tudi o nekaterih zanimivih temah. V nadaljevanju smo izbrali nekaj odgovorov.

Cancellara o upokojitvi po sezoni 2016:
Tega se ne bojim. Bolj me prisili, da razmišljam o tem. Uživati hočem v vsakem trenutku. Kar sem zmagal, to je moje. Tega mi nihče ne more vzeti. Zato ne čutim nobenega pritiska.

Cancellara o premoru med sezonama in številnih potovanjih:
Doma sem bil skoraj sedem tednov. Največ do zdaj. Podobno dolgo sem bil doma, ko sem si leta 2012 zlomil ključnico, a tisto je drugače. To mi je bilo zares všeč. Jesen v Švici je bila zares lepa. Moje baterije so napolnjene. Najtežje je, ko nisi doma, ko si stran od prijateljev in družine. Z leti postaja to vse težje in težje. Mlad kolesar je bolj egoističen. Lažje prenese življenje na poti. Poleg tega se moraš zavedati, da obstaja tudi življenje po karieri. In to je daljše kot kariera profesionalca. Ko postaneš star, razmišljaš tudi o tem. «

Cancellara o sezoni 2014 in zmagi na dirki po Flandriji:
Zapiram knjigo in gledam naprej. V sezoni 2014 je bilo ogromno zelo različnih poglavij. Jasno, vrhunec je bil dirka po Flandriji. Zapomnil si bom tudi zelo dobrih deset dni dirkanja na dirki po Franciji. Bili so vzponi in padci. Nisem bil konstantno dober. Lahko bi rekli, da je obdobje 2011-2014 ena velika knjiga. 2014 je imela veliko podobnih stvari kot prejšnje sezone. Na nek način. Težko pojasnim. Flandrija pa ni dovolj. Zato nisem zadovoljen.

Cancellara o programu dirk za prvi del sezone 2015:
To bo že običajen začetek. Začnem na Bližnjem vzhodu, potem pridejo dirke v Italiji in v Belgiji, ki bodo uvod v klasike.

Cancellara o praznikih:

Zame je to čas, ki ga preživim z družino. Jemo, sedimo, odpiramo darila in zgolj uživamo v božičnem času. Uživam v pravem vzdušju. Sveče, okraski. V tem času dan ali dva treniram nekoliko manj. 25. decembra pa sploh ne grem na kolo. Praznovali bomo doma. Peli, poslušali božične pesmi. Seveda bomo tudi veliko jedli in tudi popili kakšno steklenico vina. Življenje je prekratko, da bi pil slabo vino. To je čas, ko pomisliš na preteklo leto. December je zame poln čustev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ