Fabian Cancellara: Z jezo do epske vrnitve (FOTO in VIDEO)

Fabian Cancellara: Z jezo do epske vrnitve (FOTO in VIDEO)
27.03.2016 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je bil v petek na klasiki E3 Harelbeke v izgubljenem položaju, potem pa se je izvlekel in iztržil četrto mesto ... a po kakšnem preobratu!

Težave s kolesom ga niso ustavile
Dirko E3 Harelbeke je dobil Michal Kwiatkowski, ki je skupaj s Petrom Saganom napadel le nekaj trenutkov potem, ko se je skupini z najboljšimi pridružil Fabian Cancellara. Švicar se potem v boj povsem za zmago – to bi bila njegova četrta zmaga na tej dirki – ni mogel več vključiti. A zgodba, ki jo je spisal na dirki je vsekakor neverjetna. Švicar je spet pokazal, da je v njegovi zadnji sezoni odlično pripravljen.

68 kilometrov pred ciljem je imel težave s kolesom. Glavnina je do takrat že razpadla na več manjših skupin, v ospredju pa so bili samo še najboljši. Ko se je moral Cancellara ustaviti ob robu cestišča, je dolgo nemočno čakal na pomoč, saj sam kolesa ni mogel popraviti. Najprej je kolo razočaran odvrgel v ograjo, potem pa je pred fotografi in kamero vendarle mirno čakal na spremljevalno vozilo.

Prisilni postanek ... potem pa odrešilna jeza
Nabral si je krepko več kot minuto zaostanka, medtem ko so v ospredju predvsem člani Etixx Quick Stepa narekovali oster ritem. Zdelo se je, da je dirka zanj izgubljena. »Zagotovo ni šlo za postanek na Segafredovi kavi, « A vendarle ni bilo vsega konec. Cancellara je po dolgem čakanju dobil kolo in prikazal izjemno vožnjo.

Seveda s pomočjo zvestih klubskih kolegov: »Najprej sem menil, da je dirke konec. Potem pa je prišla jeza. Nekako sem našel še nekaj energije, tako da sem se poskušal prebiti naprej, saj gre za dirko, na kateri ne smeš nikoli obupati. Najprej sem imel ob sebi Jaroslava Popoviča in Markela Irizarja. Potem sem ujel Gregoryja Rasta in Stijna Devolderja. Pomagala sta mi čez Paterberg. Tam sem se znova poskušal preseliti in na Kwaremontu sem našel Boya Van Poppla. Na koncu sem ujel še Jasperja Stuyvna in skupaj sva ujela ostale. «

Razočaran nad rezultatom, zadovoljen z vožnjo
To jima je uspelo 34 kilometrov pred ciljem, medtem ko je dva kilometra kasneje odločilen napad izveden Peter Sagan. Cancellara se je moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom. Sicer nezadovoljen, a podvig je vseeno neverjeten: »Zagotovo. Zelo dolgo sem vozil na polno. Intentivnost je bila velika, a na koncu je to slab dosežek. Dobili smo nekaj točk, tako da bodo prav prišle za boljšo številko spremljevalnega avtomobila na naslednjih dirkah, « je še pojasnil Fabian Cancellara.

Pojasnil pa je tudi, zakaj ne more biti povsem zadovoljen: » A sam sem dirkal na zmago. Zato sem razočaran, vseeno pa sem lahko na način, kako sem dirkal, ponosen. « Vsekakor pa jo je na tej dirki bolje odnesel kot lani, ko je grdo padel in se poškodoval. Zaradi poškodbe hrbta ni mogel nastopiti ne na dirki po Flandriji ne na dirki Pariz-Roubaix. Z izjemo nekaterih neprijetnosti, kot je bila včerajšnja, pa tudi tista na dirki Milano-Sanremo - v zaključku se je komaj izognil padcu in je zato izgubil možnosti za zmago - pa njegove letošnje priprave na dve veliki klasiki potekajo nemoteno.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ