Fabio Aru in Vincenzo Nibali s skupnimi močmi na Touru

Fabio Aru in Vincenzo Nibali s skupnimi močmi na Touru
27.06.2016 AVTOR: D. Z.
Astana je uradno predstavila deveterico kolesarjev, ki bodo natsopili na dirki po Franciji. Pričakovano bost tudi Nibali in Aru.

Tudi pri Astani so zdaj potrdili deveterico kolesarjev, ki bodo nastopili na bližajoči se dirki po Franciji. 2. Julija bosta na startu tudi zmagovalec dirke po Italiji Vincenzo Nibali in Fabio Aru. Nibali po izjemni zmagi na Giru ni več nastopal, ampak se je na Tour pripravljal na visoki nadmorski višini.

Fabio Aru je celotno sezono posvetil pripravam na Tour de France. Na pripravljalni dirki Criterium du Dauphine je dobil celo eno etapo, a na pravih vzponih le ni bil konkurenčen najboljšim. Aru bo vseeno kapetan zvezdniške ekipe, ki na etapnih dirkah vedno odlično nastopa. Nibali naj bi se na Touru predvsem pripravljal na cestno dirko na olimpijskih igrah.

Dejstvo je, da že vse od leta 1998 (Marco Pantani) nobenemu kolesarju ni uspelo dobiti Gira in Toura v istem letu. To je poskušal tudi Alberto Contador, a je dvakrat občutil, da je to v zdajšnjih časih praktično nemogoče. Aruju in Nibaliju se bodo pridružili še Jakob Fuglsang, Tanel Kangert, Alexei Lutsenko, Luis Leon Sanchez, Diego Rosa, Andrej Grivko in Paolo Tiralongo.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ