Fabio Aru izgublja boj s tekmeci in bronhitisom

Fabio Aru izgublja boj s tekmeci in bronhitisom
21.07.2017 AVTOR: D. Z.
Fabio Aru je razkril, zakaj v zadnjih dveh gorskih etapah ni bil konkurenčen najboljših. Zbolel naj bi za bronhitisom.

Eden izmed poražencev obeh alpskih etap je vsekakor Fabio Aru. Prost dan v ponedeljek je preživel kot drugi v skupnem seštevku in napovedoval je poskus napada na rumeno majico.

Aru je tudi edini, ki je poleg obeh kolesarjev Skyja (Thomas in zdaj Froome) nosil rumeno majico. A Italijan je bil v začetku tretjega tedna očitno daleč od tiste forme, ki jo je pokazal na začetku Toura, ko je tudi dobil prvo etapo s ciljnim vzponom. Že včeraj je na Galibierju zaostal in do cilja skupine s Froomom ni ujel.

Tako je z drugega mesta padel na četrto. Danes pa je na poti proti Izoardu večkrat popustil. Se poskusil vrniti, vendar prave moči ni imel. V skupnem seštevku ga je prehitel še Mikel Landa in Aru je padel na peto mesto. Zdaj je razkril, zakaj. V zadnjih dneh naj bi trpel za bronhitisom. “Fizične težave so pač del športa. S tem se moramo sprijazniti. Peto mesto ni zanemarljivo, vendar pa je jasno, da sem želel in še vedno želim več, ” je dejal Aru:

“Kljub razočaranju moramo biti zadovoljni tudi z zadnjima dvema etapama, predvsem pa moramo biti zadovoljni z delom, ki smo ga opravili v zadnjih mesecih. Po nesreči in poškodbi se ni bilo lahko vrniti na vrhunsko raven. Dal sem vse od sebe. Tudi za številne italijanske navijače ob cesti. ” Spomnimo. Fabio Aru, ki je v preteklosti že dobil dirko po Španiji in bil med najboljšimi na dirki po Italiji je letos vse stavil na Giro. Vendar pa je med zaključnimi pripravami padel in se poškodoval, tako da je pozornost preusmeril na Tour.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ