Fabio Aru: Frooma se ne bojim napasti

Fabio Aru: Frooma se ne bojim napasti
07.07.2017 AVTOR: D. Z.
Junak prvega gorskega preizkusa na dirki po Franciji Fabio Aru pravi: "Sem kot prerojen. Zahvaljujem se profesorju Antonio Cassisiju."

Fabio Aru je zablestel v peti etapi dirke po Franciji. Po povsem ponesrečenem prvem delu sezone - zaradi poškodbe je izpustil dirko po Italiji - se je osredotočil na dirko po Franciji. Očitno se je dobro pripravil.

Uspeh pa pripisuje operaciji nosu. "Predtem skozi nos nisem mogel dihtati. Zdaj pa lahko. " Aruja smo bili vajeni gledati s široko odprtimi usti, zdaj je to nekoliko drugače. "Se spomnite prizorov, ko je Fabio vozil na polno? Vedno je imel široko odprta usta. To se je zdaj spremenilo. Ko dihaš samo skozi usta, sprejemaš tudi več prašnih delcev, ki pridejo do pljuč. Tako si bolj dovzeten za različne bolezni, kot je na primer bronhitis, " je pojasnil Antonio Cassisi.

Aru je moč in formo pokazal nekaj manj kot tri kilometre pred ciljem, ko je ostro napadel in sam prikolesaril na vrh vzpona La Planche des Belles Filles. Zdaj je tudi tretji v skupnem seštevku, za Christopherjem Froomom pa zaostaja za vsega 14 sekund. Na prej omenjenem vzponu pa naj bi celo postavil rekord. Do zdaj so se kolesarji na ta vzpon podali trikrat. Prvič leta 2012. Takrat je zmagal Christopher Froome. Leta 2014 je etapo dobil Vincenzo Nibali. Zdaj pa Aru.

Vzpon je Aru premagal v 16 minutah in 12 sekundah, kar naj bi bilo 33 sekund hitreje od rojaka Nibalija in osem sekund hitreje kot Froome leta 2012. "Počutil sem se dobro in odločil sem se, da poskrbim za spektakel. Da bodo gledalci prišli na svoj račun. Sky je zelo, zelo močan. Ampak, če se počutiš dobro, potem lahko napadeš. Na tem vzponu sem prvič, vendar sem si ogledal posnetek iz leta 2014, ko je tu zmagal Nibali. Zato sem želel napasti tri kilometre pred ciljem. Zdaj pa se želim umiriti. Dirka je še dolga. "

Aru še nima pogodbe za leto 2018, a naj bi za podaljšanje pogodbe z Astano po nekaterih podatkih zahteval okrog 3 milijone evrov na sezono. Če jih bo želel dobiti, bo moral nadaljevati s podobnimi predstavami: "Chris je zelo močan, vendar se spomnim, kako sem se na dirki po Španiji leta 2014 lahko boril z njim. Ne bojim se ga napasti, pa čeprav ga zelo spoštujem. Je pa res, da ga je, ko je vrhunsko pripravljen, težko premagati. na Dauphineju se je zdelo, da ni tako dober, vendar pa ni bilo tako. ne vem. Videl bom, kaj lahko naredim, " je še dejal Aru.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ