Fabio Aru: Ko mi noge dovoljujejo ... se ne zadržujem

Fabio Aru: Ko mi noge dovoljujejo ... se ne zadržujem
18.07.2017 AVTOR: D. Z.
Fabio Aru o dveh najtežjih etapah na Touru: "Morda bomo na poti dobili zaveznike, a ne moreš jih najti vnaprej."

Fabio Aru je po dveh tednih dirkanja drugi v skupnem seštevku. Za Chrisom Froomom zaostaja za vsega 18 sekund.

Predvsem pa se zaveda, da je na letošnjem Touru še vse mogoče. “V tem trenutku smo na vrhu vsi zelo skupaj. Štirje kolesarji v zgolj 30 sekundah. Preveč smo blizu, tako da nihče od nas, sem štejem tudi Frooma, ne more biti prepričan v zmago, tudi v uvrstitev na oder ne, ” je priznal Fabio Aru. Opozoril pa je, da se lahko v trenutku vse spremeni:

“Ko sem oblekel rumeno majico, je Chris zaostal za 25 sekund. Podobno je bilo, ko sem jo izgubil. V enem samem dnevu se lahko vse spremeni. To je čar tega Toura. Je odprt vse do zadnjega. Vse do zadnjega tedna. ” Aru je vseeno izpostavil Chrisa Frooma, ki trenutno vodi v skupnem seštevku. Zanj je očitno še vedno prvi favorit:

“Glede na to, da je dobil že tri dirke po Franciji je Froome dovolj izkušen, da lahko dobi tudi letošnjo dirko. Trenutno je v najboljšem položaju, pa še kronometer mu gre na roko. V primerjavi z mano je vsekakor v boljšem položaju, saj ima tudi boljšo ekipo. ” Izpostavil je še nepredvidlijvega in napadalnega Bardeta, pa tudi Urana: “Nismo ga odkrili zdaj. Bil je že dvakrat med najboljšimi na dirki po Italiji. ”

Izpostavil pa je še "novost " v prihajajočem tednu. Kolesarji se bodo v primerjavi s preteklimi gorskim etapami tokrat spopadli z znamenitimi prelazi, krepko višjimi od dva tisoč metrov: “Šli bomo tako visoko, kot na letošnjem Touru še nismo šli. Vrh Galibiera je na 2645 metrih nadmorske višine. Col d’Izoarda pa na 2361 metrih. Mislim, da nihče od nas ne ve, kako se bo tam odzval, saj gre za drugačne etape. ”

Pa bo Aru napadel? “Mislim, da je moj način dirkanja že poznan. Ko mi to dovoljujejo noge in se dobro počutim, potem se ne zadržujem in poskušam. Če bom lahko, bom poskusil z napadom. V zadnjem tednu smo vsi utrujeni, nekateri pa si bolje spočijejo kot drugi. Videli bomo, kako se bo dirka razpletala. Morda bomo na poti dobili zaveznike, a ne moreš jih najti vnaprej. V tretjem tednu lahko postavljaš taktiko, vendar šele med dirko ugotoviš, če imaš prave noge. ”

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ