Fabio Jakobsen: Z ekipo na pripravah

Fabio Jakobsen: Z ekipo na pripravah
13.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images

Kolesarji Deceuninck Quick Stepa so v teh dneh na pripravah, v “virtualnem” svetu pa tudi na voljo novinarjem. Po dolgem času tudi Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen. Vsem je zastal dih, ko je v sprintu v Katowicah na dirki po Poljski pri veliki hitrosti padel v ograjo in se hudo poškodoval. Krivdo za padec je prevzel Dylan Groenewegen, ki je bil tudi ostro kaznovan. Najprej se je ugibalo, če bo jakobsen sploh preživel, potem, kakšne bodo posledice.

Zdaj pa že postopoma okreva. Tako dobro, da se je lahko pridružil klubskim kolegom na prvih skupnih pripravah v Španiji. "Težko opišem z besedami. A zame je že do neverjetno. Padec in tedni po padcu so ena izmed mojih najhujših izkušenj v življenju. Zelo sem vesel, da sem lahko tukaj," je medijem priznal Jakobsen. Seveda pa to ne pomeni, da se bo že takoj vrnil na dirke. Pravzaprav še ne ve, kdaj mu bo uspel ta podvig. Še vedno ga čakajo operacijski posegi:

"Zdaj sem že na kolesu. Rad bi vam povedal datum, vendar pa vam lahko zaenkrat rečem samo, da imam februarja še eno operacijo. Videli bomo, kako bo potem. Če bo vse dobro, potem bi se lahko mesec ali dva kasneje vrnil na dirke. Če bo prišlo do zapletov, potem bom moral vse skupaj prestaviti. Težko podam datum, a upam, da bo to čimprej. To si želi vsak kolesar, ki se vrača po poškodbi."

Jakobsen je še poudaril, da je čutil neverjetno podporo s strani klubskih kolegov in osebja pri Deceuninck Quick Stepu. "Trenutno sem spet na kolesu. Treniram s preostalimi fanti. Sicer ne opravim vseh treningov in včasih grem po bližnjici do hotela, vendar pa se na kolesu dobro počutim." Vsekakor pa bo 24-letni sprinter ob vrnitvi imel že v sami ekipi močno konkurenco.

Sam Bennett je lani osvojil zeleno majico najboljšega po točkah na dirki po Franciji. Prišel je Mark Cavendish, ki se želi spet dokazati. "Zdaj sem v ekipi z lani najboljšim sprinterjem na Touru in z najuspešnejšim sprinterjem na vseh Tourih do zdaj. To me motivira. Ekipa je kot družina. Veliko časa preživimo skupaj, skrbimo drug za drugega. Mislim, da lahko rečem, da se imamo radi."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ