Fabio Jakobsen: Zdravniki na cilju so mi rešili življenje

Fabio Jakobsen: Zdravniki na cilju so mi rešili življenje
19.08.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Dva tedna sta že minila od padca v Katowicah. Zdravniki na cilju so mi rešili življenje, za kar sem jim neizmerno hvaležen," je med drugim priznal Fabio Jakobsen.

23-letni Fabio Jakobsen je hudo padel v sprintu prve etape na dirki po Poljski. V sprintu je grdo padel in se hudo poškodoval. Zaradi nepravilnega sprinta so izključili Dylana Groenewegna, a Jakobsen jo je hudo skupil in komajda preživel.

"En teden sem bil na intenzivni negi v bolnišnici St. Barbara v Sosnowiecu. Takoj so opravili peturno operacijo in me tako ohranili pri življenju. Osebju te bolnišnice sem zelo hvaležen," je med drugim dejal Fabio Jakobsen:

"To je bilo težko obdobje. Strah me je bilo, da ne bom preživel. Po zaslugi organizatorjev dirke in po zaslugi ekipe Deceuninck Quick Step me je lahko obiskal družina, ki mi je stala ob strani. To mi je dalo veliko moči." Jakobsen je zdaj že na Nizozemskem. Tam ga čaka še vrsta operacij obraza.

"Vsem bi rad sporočil, da sem zelo hvaležen, ker sem sploh živ. Vsa sporočila in vzpodbudne besede so mi dale veliko moči. Postopoma bom lahko gledal v prihodnost in se osredotočil na okrevanje," je še dejal mladi sprinter moštva Deceuninck Quick Step.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ