Factor ONE

Factor ONE
05.09.2019 AVTOR: Matej Zalar, foto: Tit Košir

»Ko bom velik, bom imel kolo Factor.« Tega sicer nisem izjavil jaz, ampak cenjeni kolega, ko je na Instagramu videl, da vozim aerodinamično zverino One.

Med kolesarskimi kolegi in sledilci ni bil edini, ki so se mu pocedile sline. Factorja so sicer vozili le redki srečneži in morda je tudi zato ta, še vedno butična znamka, tako spoštovana. Factor One je med čedalje bolj uniformno oblikovanimi aerodinamični kolesi drugačen in drugačnost pokaže tudi med vožnjo.

Factor se je pojavil leta 2007 kot podružnica podjetja Beru F1 Systems, ki razvija tehnologije v avtomobilski industriji za BMW, Aston Martin, Ferrari, Porsche in mnoge druge, sodeluje pa tudi v največjih avto-moto športnih prvenstvih, od Formule 1 do Moto GP. Leta 2009 so šokirali s specialko Factor 001 in jo za 20 tisoč funtov oglaševali kot najbolj napredno kolo na svetu. Tri leta pozneje so Factor One-77 za 25 tisoč funtov ponudili 77 kupcem Aston Martinov One-77, ki so jih prodajali za 1.150.000 funtov. Opremili so ga – kolo, namreč!

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ