Favoriti pred velikim dnem

Favoriti pred velikim dnem
01.04.2017 AVTOR: D. Z.
Kaj pravijo največji favoriti pred 101. dirko po Flandriji? Več v nadaljevanju.

Peter Sagan:
Tu bo veliko dobrih kolesarjev. Ne gre zgolj zame in Grega Van Avermaeta. Paziti bomo morali na številne kolesarje, ki spadajo med favorite, pozorni bomo morali biti na sam potek dirke. Ne gre zgolj za dva kolesarja. Seveda pa bomo potrebovali ogromno sreče.

Greg Van Avermaet:
Če pogledate moje dosežke. Na dirkah E3 in Gent-Wevelgem sem vedno težko karkoli dosegel. Zame je Flandrija vedno bila nekoliko uspešnejša. Vem, da je najtežja, a mi nekako ustreza in sem zato lahko samozavesten. V zadnjih desetih letih sem bil redno med najboljšo deseterico. Če se ne bo zgodilo nič presenetljivega, bo tako tudi v nedeljo. Večino ciljev sem že dosegel, zdaj me čaka najpomembnejši. Upam, da mi bo uspelo to, kar mi je na prejšnjih dirkah. Seveda so tudi drugi, a lahko rečem, da trije izstopamo. Jaz, Peter Sagan in Philippe Gilbert. Mi smo res dobro pripravljeni in smo to pokazali tudi z rezultati.

Tom Boonen:
Je nekaj posebnega, vendar mi zaenkrat še uspeva ostati miren. Ne vem pa, kako bo v nedeljo, saj je Antwerpen, kjer bo tokrat start, zelo blizu mojega doma. Poskušam se osredotočiti na zadnji dve dirki v karieri. Gilbert bo naš kapetan, sam sem vedno kolesr, ki se je podrediti ekipi. Vesel sem, ko kolega zmaga. Če bo Philippe sposoben zmagati, potem bom z veseljem delal zanj. Še vedno čakam na trenutek, ko bom res lahko nekaj naredil. Na zadnjih dirkah sem vedno čakal v glavnini, če bi prišlo do sprinta. Rad bi nekaj dosegel. Ni treba, da je to zmaga. Če bo mogoče, potem si želim zmagati. Želim pa narediti nekaj več kot samo čakati v glavnini.

Philippe Gilbert:
Do zdaj je za mano lepa pot, zmagati pa je vedno lepo. Še vedno sem motiviran. Tudi po 15 letih kolesarjenja imam še vedno rad ta šport. Nič se ni spremenilo. Ta dirka je vedno predstavljala posebno motivacijo. V preteklosti večkratn nisem mogel nastopiti, zdaj pa sem vesel, da bom lahko na startu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ