Fernando Alonso, 17 milijonov evrov in morebitni nakupi

Fernando Alonso, 17 milijonov evrov in morebitni nakupi
07.09.2013 AVTOR: D. Z.
Fernando Alonso se te dni mudi na dirki formule 1 v Monzi. To je izkoristil tudi za enega izmed pomembnejših sestankov ob ustanavljanju zdaj že tako težko pričakovane kolesarske ekipe.

V tem tednu so številni mediji ugibali, če bo Fernando Alonso v svoje moštvo - kupil je licenco Pro Tour moštva Euskaltel Euskadi - pritegnil tudi prijatelja Alberta Contadorja, katerega pa z moštvom Saxo Tinkoff veže pogodba vse do konca sezone 2015. Alonso pa je govorice o morebitnem prestopu zanikal.

»V kolesarstvu imam veliko prijateljev, s katerimi imam dobre odnose. Tudi z Albertom, a tudi z drugimi. Upam, da nam bo uspelo sestaviti dober projekt. Seveda ne v letu 2014, saj mislim, da na trgu ni več toliko zares dobrih kolesarjev, s katerimi bi lahko podpisali pogodbe, « je za Marco dejal Alonso.

Jasno pa je še dodal: »Toda v letu 2015. Takrat bi radi ustvarili nekaj velikega. « Alonso naj bi za enega izmed vodilnih mož kolesarske ekipe postavil nekdanjega kolesarja moštva ONCE Kika Garcio, medtem ko naj bi trenutni menedžer Euskaltel Euskadija Igor Gonzales de Galdeano postal glavni športni direktor.

»Ekipa še vedno nima imena in čakamo na prave sponzorje. Če že hočete to napisati, « se je pošalil Alonso in dodal: »V naslednjih mesecih moramo najti sponzorje. Čaka nas še veliko dela, saj je naša prva dirka že v sredini januarja v Avstraliji. Zato ne smemo več zavlačevati. « Pri časopisu El Correo so zapisali, da naj bi Alonso že zagotovil garancijo v vrednosti 17 milijonov evrov.

Torej denar, s katerim bi zagotovil osnovno delovanje ekipe. »Ta projekt bo združil dve stvari. V formulo 1 želim pripeljati najboljše, kar lahko ponudi kolesarstvo. To je žrtvovanje, odločnost in disciplino. Obenem pa bo to prineslo tudi najboljše iz formule 1 v kolesarstvo. Upam, da bomo kolesarstvu pomagali, vsaj kar se tiče imidža, organizacije, marketinga in profesionalnosti, « je še zaključil Alonso.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ