Fernando Alonso obiskal Firence: Leta 2015 bom imel ekipo na cesti

Fernando Alonso obiskal Firence: Leta 2015 bom imel ekipo na cesti
01.10.2013 AVTOR: D. Z.
Fernando Alonso je kot gledalec spremljal člansko dirko in bil nad vsem skupaj očitno navdušen. Obenem je poudaril, da bo leta 2015 zagotovo imel svojo kolesarsko ekipo.

Da je voznik formule 1 Fernando Alonso velik ljubitelj kolesarstva je že dolgo jasno. V zadnjem času smo pisali tudi o tem, da naj bi od razpadajočega moštva Euskaltel Euskadi poskušal odkupiti Pro Tour licenco in že v sezoni 2014 ustanoviti svojo kolesarsko ekipo.

A do dokončnega dogovora ni prišlo. Fernando Alonso je tako sporočil, da leta 2014 svoje ekipe še ne namerava ustanoviti. »Kolesarstvo imam rad in leta 2015 bom imel svojo ekipo, ki bo zagotovo na cesti. S to ekipo želim zmagovati in zato želim v njej imeti najboljše kolesarje. Zato bom pozorno spremljal vse, ki bodo danes nastopili, « je še pred začetkom cestne dirke članov dejal Alonso, potem ko je obiskal tudi Petra Sagana.

Ekipa bo imela sedež v Asturiji, kjer je Alonso tudi doma. Pred začetkom dirke za svetovno prvenstvo pa je dejal: »Upam, da bo Španija dobro opravila svoje delo. Videli bomo. Vendar menim, da je Sagan trenutno najboljši kolesar na svetu in je prvi favorit. Prepričan sem, da bodo vsi pazili nanj. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ