Fernando Alonso prihaja v kolesarstvo. Odkupil moštvo Euskaltel Euskadi!

Fernando Alonso prihaja v kolesarstvo. Odkupil moštvo Euskaltel Euskadi!
02.09.2013 AVTOR: D. Z.
Voznik formule 1 in zvezdnik Fernando Alonso naj bi odkupil licenco moštva Euskaltel Euskadi. Bosta zato rešena tudi Jure Kocjan in Robert Vrečer.

Iz moštva Euskaltel Euskadi so potrdili novico, da so se s Fernandom Alonsom uspeli dogovoriti. da španski voznik formule 1 prevzame sicer razpadajočo ekipo. Potrdili so še, da so se z Alonsom dolgo dogovarjali, pojavile pa so se govorice, da so Alonsovi sponzorji Pro Tour licenco kupili za šest milijonov evrov.

Ekipa naj bi bila sestavljena okrog Samuela Sancheza. Sedež ekipe ne bo več v Baskiji, ampak v Asturiji, kjer je doma tudi Alonso. V ekipi naj bi ostali vsi kolesarji, ki imajo že zdaj podpisane pogodbe za prihodnjo sezono. Jasno pa je že, da naj bi glavne vloge še vedno nosili Sanchez, Igor Anton, Mikel Nieve ter brata Izaguirre.

Sicer pa se Alonso že več let zanima za vstop v kolesarsko karavano, nenazadnje se je pred mediji večkrat pojavil ob Albertu Contadorju. »To je moj projekt. Nekakšne sanje, saj imam kolesarstvo zares rad. Ustvariti ekipo, s katero bi lahko poskušal zmagati na Touru. To bi bilo lepo, « je že leta 2010 za The Guardian dejal Alonso.

Ni skrivnost, da za Alonsom, sicer članom Ferrarija, stoji izredno močan sponzor Santander. Ali bo prav ta stopil v kolesarstvo, pa še ni jasno. Sicer pa sta člana letošnjega Euskalte Euskadija tudi Jure Kocjan in Robert Vrečer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ