Fernando Alonso že ima sponzorje in vizijo

Fernando Alonso že ima sponzorje in vizijo
18.10.2013 AVTOR: D. Z.
Sicer ga v letu 2014 še ne bo. A Fernando Alonso očitno že resno načrtuje in sestavlja kolesarsko ekipo za sezono 2015.

O tem, da bo v bližnji prihodnosti v kolesarstvo vstopil voznik formule 1 Fernando Alonso smo že pisali. Po propadlem poskusu, da bi prevzel licenco razpadajočega moštva Euskaltel Euskadi, se je Alonso odločil, da bo ustanovil svojo ekipo, ki pa bo s tekmovanji začela šele v sezoni 2015. In očitno so se priprave na vstop v kolesarstvo že začele.

Namesto Alonsa je za medije spregovoril njegov menedžer Luis Garcia Abad. Najprej je za italijanski športni časopis Gazzetta dello Sport zanikal, da bi mesto športnega direktorja ponudili italijanskemu selektorju in nekdanjemu specialistu za enodnevne klasike Paolu Bettiniju. Te govorice so se pojavile, potem ko sta se Alonso in Bettini sestala na svetovnem prvenstvu v Firencah.

»Z njim se nismo nikoli pogovarjali dlje od pozdrava na svetovnem prvenstvu, « je bil jasen Garcia Abad. Dodal je še, da bodo v kolesarstvo poskušali prinesti in uvesti novosti. Predvsem s pomočjo formule 1. »To pomeni novosti na podlagi tehnologije, raziskav, marketinga, promocije in tudi uporabo novih instrumentov, kot je telemetrija. Poleg tega bomo ustanovili svoj zdravniški center. Namen je narediti nekaj novega in se tako izogniti največji težavi. Dopingu. «

Govori se, da naj bi Alonso s sponzorji v ekipo vložil okrog 17 milijonov evrov na sezono. Sponzorji trenutno še niso znani. A Garcia Abad je potrdil, da jih imajo nekaj že zagotovoljenih, čeprav imena še niso znana. A to očitno ni Alonsov osebni pokrovitelj Santander:

»Bolje bo, če ostanejo posli povezani s formulo 1 in posli povezani s kolesarstvom na različnih bregovih. Govorimo o podjetjih, ki jih do zdaj ni bilo v kolesarstvu. Iščemo podjetja, ki jih zanimajo inovacije in obenem podpirajo ekolgijo. Nekaj pogodb smo že podpisali. « Garcia Abad je zavrnil kakršnokoli namigovanje o tem, da so že podpisovali predpogodbe s kolesarji.

Niti ni komentiral govoric, da naj bi v ekipo prišel dolgoletni Alonsov prijatelj Alberto Contador … ali pa, da bosta tja prestopil Ivan Basso in Filippo Pozzato. »V tem trenutku ne morem podpisovati pogodb s kolesarji, « je bil jasen Garcia Abad. Sicer pa bodo načrte in po vsej verjetnosti tudi večji del ekipe predstavili med dirko po Franciji leta 2014.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ