Fernando Alonso: Voziti je lažje kot kolesariti

Fernando Alonso: Voziti je lažje kot kolesariti
07.02.2014 AVTOR: D. Z.
Na start druge etape premierne dirke po Dubaju je prišel tudi Fernando Alonso, ki je medijem spet odgovarjal na vprašanja o tem, kako nastaja njegova nova ekipa.

V Dubaju si je ogledal drugo etapo
O tem, da bo sicer voznik formule 1 Fernando Alonso v naslednji sezoni imel svojo kolesarsko ekipo, smo že pisali.

Alonso iz dneva v dan dokazuje, da je kolesarski navdušenec in očitno izkoristi marsikatero priložnost, da si v živo ogleda kolesarske dirke.

Najprej o dirki ...
Tako se je pojavil na startu druge etape dirke po Dubaju, ki jo je dobil Marcel Kittel, medtem ko je vodstvo v skupnem seštevku obdržal Taylor Phinney.

»Tu v Dubaju je neverjetno, zaključek te etape pa je izjemen. V avtu jo bo zanimivo spremljati, « je Alonso poskušal ostati zgolj pri dirkanju.

... potem o projektu ...
Vprašanjem o njegovi ekipi se sicer ni mogel izogniti, vendar pa je ostal zelo skrivnosten.

»Naš projekt? Delamo na tem, vendar zaenkrat ne moremo nič reči. Smo na začetku, ko pa bomo lahko kaj povedali, boste prvi izvedeli, « je dejal Alonso.

... in o pripravah na sezono formule 1
Obenem je poudaril, da se že vneto pripravlja na začetek sezone v formuli ena, tudi s kolesom: »Do začetka nas loči še pet tednov, tako da trdo delam. Tu je toplo in sončno, tako da imam idealne razmere za trening. Kolesarstvo je moj najljubši šport, čeprav gre za trdo delo. Voziti je vsekakor lažje. «

Seveda so se v zadnjem času že pojavile govorice, kdo vse naj bi prestopil v Špančevo ekipo. Med njimi naj bi bil tudi Peter Sagan, ki naj bi na leto prejel več kot tri milijone evrov. A njegov menedžer Giovanni Lombardi je zdaj vse govorice zavrnil.

Menedžer Petra Sagana zavrača govorice
»Moj odgovor na kakršnokoli vprašanje glede Petrove prihodnosti je, da tu ni nobene, nobene, nobene novice. Sprejeli nismo nobene odločitve, « je dejal Lombardi, in dodal:

»To, da se je že dogovoril, ni res in o Petrovi prihodnosti ne bom govoril. To ne bi bilo prav niti ne pošteno do Cannondala, ki ga je odkril in kjer se je razvil. Na začetku marca se bomo z vodstvom Cannondala usedli, a do klasike Pariz-Robuaix ne bo nič znanega. «

"Zbran do konca klasik"
Lombardi je še poudaril, da je trenutno najbolj pomembno, da se Sagan osredotoči na dirkanje in na sezono, ki se je že začela.

»Ostati mora miren in osredotočen na dirkanje, na zmage. Pomladanske klasike so velik cilj in šele potem bomo razmišljali o prihodnosti in sezoni 2015, « je še dejal Lombardi, ki se v teh dneh ravno tako zadružuje v Dubaju:

»Tu sem, ker mi je v Dubaju všeč. Sploh nisem vedel, da bo tukaj tudi Alonso. Z veseljem ga bom pozdravil, tako kot sem storil tudi s številnimi menedžerji iz ostalih ekip. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ