Ferrari: Armstronga nisem videl jemati prepovedanih poživil

Ferrari: Armstronga nisem videl jemati prepovedanih poživil
16.12.2012 AVTOR: D. Z.
V intervjuju za Al Jazeero je zloglasni zdravnik Michele Ferrari spregovoril tudi o škandalu z Lanceom Armstrongom. Ferrarija je Usada kaznovala z dosmrtno prepovedjo dela v kolesarstvu.
"Pri Lanceu Armstrongu nisem zaznal nobenega jemanja prepovedanih poživil. Rečem lahko, da nisem ne videl ne slišal o čemerkoli podobnem. Nikoli me ni vprašal za informacije o dopingu. Šest kolesarjev me je obtožilo, a z njimi nikoli nisem sodeloval ali jim svetoval," je dejal Michele Ferrari. Z Italijanom zdaj noben kolesar ne sme več sodelovati, v nasprotnem primeru je lahko kaznovan.

Letos so tako trimesečno kazen zaradi tega že prejeli Pozzato, Scarponi in Visconti. Med tistimi šestimi kolesarji, ki jih omenja Ferrari in ki so pričali proti njemu so Floyd Landis, Tyler Hamilton, Michael Barry, Levi Leipheimer, Christian Vande Velde in George Hincapie. A Ferrari v primeru, ki ga je do konca prignala Ameriška protidopinška agencija vse skupaj zanika.

"Kar lahko o Usadini preiskavi povem je, da ni nikakršnega dokaza, še posebej nikakršnega proti meni. Ni niti dokazov, ki bi podprli obtožbe. Predvidevam lahko, da je nekaterim pričam Usada uspela dokazati jemanje nedovoljeni poživil, ki so ga prakticirali na lastno roko. Da bi rešili lastno kožo, so se pogodili z Usado in sodelovali v tej zaroti." Ferrari je še dodal, da še razmišlja o pritožbi na doživljenjsko prepoved sodelovanja v športu.

Ferrari je bil tudi jasen, zakaj po njegovem mnenju Armstronga niso našli pri jemanju nedovoljenih poživil, čeprav je jasno, da so bili vzorci iz leta 1999 pozitivni, saj so v njih našli sledi eritropoetina. "Zato, ker je bil čist. Torej, ali je bil čist, in po mojem mnenju je bil, tako kot tudi sam trdi, ali pa testi niso dovolj učinkoviti," je dejal Ferrari. Sledil je njegov smeh in zanimiv zaključek: "Ali pa je bila Mednarodna kolesarska zveza podkupljena."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ