Fietsklik - "pametna" in varna kolesarska prtljaga

Fietsklik - "pametna" in varna kolesarska prtljaga
17.04.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Nosilec Fietsklik omogoča enostavno nameščanje kolesarske opreme, od košare do otroškega stolčka, in je varen pred tatovi.

Svoj nosilec Fietsklik s košaro si lahko zagotovite z donacijo preko strani Kickstarter - www.kickstarter.com/projects/ fietsklik/bike-accessories-th a t-click-and-lock

Nizozemski razvijalci so iznašli nosilec Klik, ki je kompatibilen z večino običajnih mestnih koles. Na nosilec enostavno, z enim “klikom ” pritrdimo izbrano dodatno opremo, ki jo s ključem lahko tudi zaklenemo.

Tako naše kolo lahko opremimo z varno opremo, ki nas med vožnjo ne ovira, sistem zaklepanja pa omogoča, da lahko opremo varno pustimo na kolesu, tudi ko je le to parkirano. Idejo so nadgradili s štirimi različnimi izdelki: torbo za prenosni računalnik, dostavljalno torbo, nakupovalno torbo in košaro, poimenovano “the Crate ”.

Prav zadnja ponuja največ možnosti, saj ima, kot potovalni kovčki, nameščena kolesa in ročaj. Na ta način lahko prenašamo težjo prtljago tudi ko ne uporabljamo kolesa, po uporabi pa košaro lahko zložimo in zmanjšamo prostor, ki ga zaseda.

Pri Fietskliku so izdelali tudi prototip otroškega stolčka, ki se prilega njihovemu nosilcu, vendar izdelek še čaka na certifikat o varnosti in ustreznosti.

Solastnik Fietsklika Johnatan Akers je razložil ozadje ideje: “Cilj našega izdelka je ljudem ponuditi možnost, da več opravkov opravijo s kolesom, in to na udoben in varen način. V bistvu želimo ljudem pomagati, da več kolesarijo, s tem da nadgradimo uporabnost njihovega kolesa.

Fietsklik trenutno zbira sredstva preko Kickstarterja, za osnovno donacijo 99 dolarjev pa ponujajo nosilec in košaro The Crate. Z višjimi donacijami si lahko zagotovite tudi ostale izdelke, če in ko jih bodo začeli proizvajati.

Predstavitev Fietsklika:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ