Filip Tišma: Priložnost, da se Sky predstavi slovenski publiki

Filip Tišma: Priložnost, da se Sky predstavi slovenski publiki
16.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na zadnji novinarski konferenci pred dirko po Sloveniji so bili tudi nekateri slovenski predstavniki moštva Sky in besedo je dobil mehanik Filip Tišma.

Filip Tišma je eden izmed dveh slovenskih mehanikov v moštvu Sky. Poleg njega je še Igor Turk. Tišma bo mehanik tako na dirki po Sloveniji kot tudi na dirki po Franciji. A najprej je pred njim in predvsem pred kolesarji Skya sploh prva dirka po Sloveniji. »Kolesarji bodo prišli tekmovati. To se bo videlo že v Kočevju, « je poudaril Tišma in bil tako jasen, s kakšnimi cilji bodo prišli kolesarji Skya.

Glavni mož za visoko mesto v skupnem seštevku bo Mikel Nieve. Kolesar, ki se lahko pohvali s tem, da je že vse tri tritedenske dirke končal med prvo deseterico. Na Giru in Vuelti pa je tudi že dobil po eno etapo. Razlog za dodatno motivacijo vsekakor ima. Je namreč na spisku tistih kolesarjev, ki se še borijo za mesto v ekipi Sky, ki bo nastopila na Touru in bo Chrisu Froomu pomagala do druge zmage na najprestižnejši dirki.

»Nieve bo kapetan, poleg bo imel na dirki še dva kolesarja, ki mu bosta pomagala na vzponih, « je potrdil Tišma in priznal: »To bo za Sky ena lepa priložnost, da se pokaže Sloveniji in slovenskim navijačem. « In potem se je Tišma še pošalil, pa čeprav pravimo, da je v šali marsikdaj tudi nekaj resnice: »Pred časom sem rekel, da bom nehal delati, kot pride Sky na dirko po Sloveniji. Zdaj sem si premislil, saj sem res mislil, da se to ne bo zgodilo. « A očitno je prihod Skya dokaz, da dirka raste, pa tudi to, da se za Skyev prihod lahko zahvalimo prav Slovencem, ki delajo v tem moštvu.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ