Filippo Fortin nadomestil Marka Kumpa: Upam, da bom letos jaz najboljši

Filippo Fortin nadomestil Marka Kumpa: Upam, da bom letos jaz najboljši
04.04.2016 AVTOR: D. Z.
Po zmagi na dirki za VN Adrie Mobil smo se pogovarjali z junakom sprinta Filippom Fortinom. Italijan je bil navdušen, da je končno stopil na najvišjo stopničko.

"Prava osvoboditev "
"Upal sem na zmago. Sem sem prišel z mislijo, da mi lahko uspe. Vedel sem, da spadam med favorite, vendar se s tem nisem obremenjeval. Odpeljal sem svojo dirko. Seveda v upanju, da mi vendarle uspe priti do zmage, " je takoj po prihodu v cilj pojasnil Italijan. Letos je že večkrat stopil na stopničke, a na zmago je zares dolgo čakal. Zato se je je v Novem mestu še toliko bolj razveselil.

"Zame je to prava osvoboditev, saj sem v tej sezoni nanizal že ogromno drugih in tretjih mest. Potreboval sem zmago, a prav zmagati ni lahko. Tudi tokrat je bilo težko, vendar pa mi je vsaj uspelo, " je še dejal Fortin, ki je redni gost slovenskih dirk. Poznamo ga tudi po tem, da je bil v sprintih vedno blizu, a malokrat na samem vrhu. Nenazadnje je tudi na lanski izvedbi dirke za VN Adrie Mobil zasedel drugo mesto. Takrat za neverjetnim Markom Kumpom.

Izpeljal popoln sprint
Poleg tega je bil lani samo na Glavnem trgu kar dvakrat drugi: "Lani sem bil tu kar dvakrat drugi za Markom Kumpom. Letos ga ni, saj je prestopil v World Tour. Zato sem poskusil na najboljši možni način unovčiti izkušnje iz lanskega leta. " In jih tudi je. Zdaj je natančno vedel, kako mora odpeljati zapleten zaključek, kako mora izpeljati zadnji ovinek pred Kandijskim mostom:

"Matej Mugerli je na rahlem vzponu dva kilometra pred ciljem napadel. Sledili smo mu in tako se je skupina raztegnila. V zaključni ovinek sem prišel na tretjem mestu. V sprintu sem hitro prehitel preostala dva ubežnika. Že na mostu sem začel dolg sprint. Uspelo mi je izpeljati lep sprint in zmagati. " In po tej zmagi upa, da se bo vse obrnilo na bolje. Podobno, kot se je Marku Kump lani: "Upam, da bom letos jaz najboljši, " je še z nasmeškom na ustih dejal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ