Filippo Fortin: Ob vrnitvi je vedno lepo

Filippo Fortin: Ob vrnitvi je vedno lepo
02.04.2018 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke za VN Adria Mobil Filippo Fortin je v krajšem intervjuju priznal, da se rad vrača v Novo mestu, kjer je nadvse uspešen.

Filippo Fortin je v nedeljo dobil 4. dirko za VN Adria Mobil. To dirko je leta 2016 že dobil, ob prvi izvedbi pa je zaostal zgolj za Markom Kumpom. Vsekakor je Novo mesto znova zapustil nasmejan. Tu je pogovor z 29-letnim italijanskim sprinterjem, ki vozi za avstrijsko moštvo Felbermayr Simplon.

Kako ste vi doživeli letošnjo dirko?
Dirka mi je všeč, čeprav so jo že lani naredili nekoliko težjo. Tokrat so mi kolegi nudili veliko pomoči, da sem lahko zdržal čez vse vzpone. Tu v zaključku smo bili najštevilčnejši. Sestavili so mi dober vlak, sam pa sem sprint začel 250 metrov pred ciljem in uspel zmagati.

Ste eden izmed redkih sprinterjev, ki je uspel ostati v prvi skupini. Ste tako dobri, ali ritem na vzponih ni bil dovolj oster?
Ekipe brez sprinterjev so poskušale že od začetka narediti dirko čim težjo. Zato po mojem mnenju v zaključku nihče več ni imel dovolj moči, da bi vzpone odpeljal zares hitro. Tako mi je uspelo ostati v skupini.

Potem pa ta sprinterski zaključek. Kakšna je bila taktika, saj sta v ospredju vztrajala dva ubežnika?
V ospredju smo imeli Zoidla, tako da smo lahko čakali. Ni nam bilo treba trošiti moči. Po zaslugi Sangeminija smo se ubežnikoma povsem približali. V zadnjem kilometru pa smo mi prišli v ospredje. Našega vlaka nihče ni uspel premagati, sam pa sem samo še opravil svoj sprint.

Letos do zdaj še niste imeli zmage na kategorizirani dirki. Zdaj vam je končno uspelo. Kakšni so bili ti zadnji metri?
Zadnji metri so bili lepi in tudi pomembni zame. Letos sem želel sezono začeti bolje, mislil sem, da bom zmagoval. Zato sem zadovoljen, da mi je tu uspelo znova zmagati. To so bili lepi zadnji metri.

Očitno se radi vračate v Novo mesto. Dve zmagi, drugo mesto …
Vedno, ko se vrnem sem mi je lepo. Tu sem redno na odru za zmagovalce. Upal sem na to zmago, pripravljen sem bil narediti vse in na koncu mi je uspelo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ