Filippo Ganna postavil nov mejnik

Filippo Ganna postavil nov mejnik
09.10.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Uspelo mu je! Filippo Ganna je postavil nov svetovni rekord v vožnji na eno uro na velodromu. Povprečna hitrost neverjetnih 56,792 km/h.

Poleti je Dan Bingham postavil rekord v vožnji na eno uro, a vse je bilo zgolj preizkus za postavljanje zares izjemnega mejnika. Mojster za daljše discipline na velodormu in svetovni prvak v vožnji na čas Filippo Ganna se je odločil, da se preizkusi tudi v vožnji na eno uro.

Italijan, sicer član Ineosa, ki mu je nudil ogromno tehnične podpore je za kaj takega izbral švicarski Grenchen in tamkajšnji velodrom. Ob 20. uri v soboto je začel ta preizkus. Sprva ni bil najbolj hiter in je celo zaostajal za Binghamovih časom, a po 15 minutah vožnje je 26-letnik že postavil stvari na svoje mesto in prevzel pobudo in prednost je kljub utrujenosti v zadnih 20 minutah samo še povečeval.

Na koncu se je zelo približal celo 57 kilometrov. "V zadnjih petih minutah me je odrezalo. Poskušal sem se prepričati, da je to, kot da bi vozil na ekipnem zasledovanju, a ni šlo. Bilo je povsem drugače. V nogah nisem imel več energije. Poskusil sem prevoziti 57 kilometrov. Ni šlo, a je OK," je Ganna dejal po opravljenem preizkusu. Uradno je v eni uri prevozil kar 56,792 km:

"Mislim,da je rezultat neverjeten. Morda bom naslednjič kaj takega poskusil v drugačnem delu sezone z bolj svežimi nogami. Tako bi lahko stopili še stopničko više. Ampak, ta rezultat je izjemen. Zdaj lahko razmišljam o počitku in morda o tem, da se bomo skupaj poveselili." Ganna je tako namignil, da morda vendarle obstaja še nekaj možnosti, da bi kolesar lahko v eni uri presegel 57 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ