Film Volcanico prejel Emmyja

Film Volcanico prejel Emmyja
10.02.2019 AVTOR: Jure Klančar

Trije freeride zvezdniki gredo v Nikaragvo in se vrnejo z Emmyjem. No, ni bilo tako preprosto.

Volcanico je pred nekaj dnevi postal drugi film z MTB vsebino, ki je prejel nagrado za dosežke v filmski industriji Emmy.

MTB filmi so se od svojih začetkov močno razvili, z novejšo tehnologijo, višjim proračunom in večjo pozornostjo smo čez leta začeli dobivati vedno boljše videe, ki se ne fokusirajo več le na "šredanje", ampak povedo vse od zgodbe kolesarjev do zgodbe okolja v katerem se film dogaja. Primer takega filma je zagotovo z Emmyjem nagrajen Volcanico.


Volcanico

V kratkem filmu Volcanico spremljamo potovanje treh izjemnih freeriderjev, ki se odpravijo v Nikaragvo, da bi se spustili po Momotombu – tamkajšnjem aktivnem vulkanu – in posneli ta izjemni spust. Kurt Sorge, Nico Vink in Kyle Jameson zaradi težavnega vulkanskega terena sicer ne uspejo izvesti celotnega spusta, vendar je film po zaslugi odličnega snemalca Matta Katsolisa in njegovih posnetkov iz helikopterja prejel Emmyja za tehnične dosežke. Da pa se sami odločite, če si film zasluži to nagrado pa predlagamo, da si avanturo treh freeriderjev ogledate kar sami.



Po neuspelem prvem poskusu spusta se je zaradi nedokončanih poslov ista ekipa še enkrat odpravila v Nikaragvo ter izvedla uspešen spust po celem vulkanu. Video sicer ni osvojil Emmyja vendar je še vedno vreden ogleda.










Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ