Finančna kriza? Za vstop med elito samo ena želja!

Finančna kriza? Za vstop med elito samo ena želja!
04.10.2013 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila imena ekip, ki so zaprosile za Pro Team licenco in Prokontinentalno licenco.

Ekipe, ki že imajo Pro Team licenco: AG2R La Mondiale, Belkin Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Cannondale, FDJ.fr, Garmin-Sharp, Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Team Argos-Shimano, Team Katjuša, Team Saxo Bank, Trek Factory Racing.
Ekipe, ki so zaprosile za licenco Pro Team ali za obnovitev te licence: Astana Pro Team, Lampre-Merida, Movistar Team, Orica-GreenEdge, Team Europcar, Team Sky Procycling.
Prokontinentalna licenca: Accent.jobs-Wanty, Androni Giocattoli, Bardiani-CSF, Caja Rural-Seguros RGA, CCC Polsat-Polkowice, Cofidis, solutions crédits, Colombia, Drapac Professional Cycling, IAM Cycling, MTN-Qhubeka, RusVelo, Team NetApp-Endura, Team Novo Nordisk, Topsport Vlaanderen-Baloise, UnitedHealthcare Professional Cycling Team, Yellow Flou.

Letos je imelo Pro Team licenco kar 19 moštev. Predvsem zaradi zmešnjave s Katjušo, ki jo je UCI najprej izločil, Mednarodno športno razsodišče, pa se je odločilo drugače. Po pravilih pa naj bi najprestižnejšo licenco imelo 18 ekip.

Lani je bilo kar precej ekip, ki so si želele pridobiti to licenco. Povsem drugače je letos. Vacansoleil DCM in Euskaltel Euskadi sta napovedali umik in tako je ostalo samo še 17 ekip, za edino prosto mesto pa so zaprosili pri Europcarju.

Tako bodo prav vsa zainteresirana moštva lahko prejela najprestižnejšo licenco – seveda pod pogojem, da bodo izpolnjevala ostale pogoje. To pa pomeni, da ekipe ne bodo potrebovale dodatnih točk v boju za pridobitev te licence.

Za Prokontinentalno licenco je zaprosilo 16 moštev, torej štiri manj kot jih je letos. Razpadle bodo namreč ekipe, kot so Champion System, Crela Euphony, Sojasun. Usoda ekipe Bretagne Seche še ni znana. Papirjev namreč še niso oddali, vendar imajo še vedno dovolj časa.

Samo Drapac Professional Cycling je ekipa, ki bi rada iz kontinentalne konkurence stopila stopničko višje. V tej konkurenci si želijo nadaljevati tudi pri moštvu Vini Fantini Selle Italia- Le, da je glavni mož Luca Scinto ekipo prijavil pod imenom Yellow Fluo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ