Fink: Še boste slišali za nas

Fink: Še boste slišali za nas
03.03.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
"Še boste slišali za nas." S temi besedami je direktor kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink izrazil optimizem pred nadaljevanjem sezone 2012, ki bo za novomeško moštvo že 40.

»Prepričan sem, da bo ta ekipa izpolnila naša pričakovanja in da se bo dobro uvrščala na vseh dirkah, kjer bo nastopila,« je dejal Fink, ki opravlja tudi vlogo organizacijskega direktorja kolesarske dirke po Sloveniji. Če klub letos praznuje 40. obletnico obstoja, potem bo dirka po Sloveniji letos že 19.

Končati prevlado tujcev
V zadnjih letih so se zmag veselili predvsem tujci, letos pa bo lahko Fink računal tudi na močne kolesarje Adrie Mobila, ki bi lahko moštvu organizatorja edine etapne dirke prve kategorije pri nas spet prinesli zmago. A za kaj takega bo morala biti tudi trasa pisana na kožo kolesarjem, kot sta Radoslav Rogina in Tomaž Nose, ki se dobro znajdeta predvsem na zahtevnih vzponih.

Trasa ostaja skrivnost
»Dirka bo trajala štiri dni. Ne morem pa reči, ali bo pisana na kožo tem fantom, ali pa komu drugemu. Vedno je bila naporna in zmagovalci so bili vedno dobri, odlični kolesarji. Sam vedno upam, da bodo kolesarji Adrie Mobila na vrhu, vendar se v preteklosti včasih to pač ni zgodilo,« je poudaril Fink.

Kljub vsemu pa v tem času še ni bil pripravljen razkriti podrobnosti o prihajajoči dirki po Sloveniji, ki bo na sporedu od 14. do 16. junija: »Zaenkrat še ne, ker smo še v fazi priprave, bo pa kmalu, v roku enega meseca precej več jasno.«

Preberite še ...
Pariz-Nica: Brajkovič bo kapetan
Aduta za vrnitev "Slovenije" v Novo mesto
Brajkovič, Bole in Špilak v Francijo
Podgornik končal kariero, a ostaja v kolesarstvu
Kump: V nedeljo startamo na zmago
40 uspešnih let in sezona velikih pričakovanj
Zamejci predstavili za Slovence zakleti spektakel
Razsodišče odločilo kolesarju v prid, UCI mora plačati
Kump se vrača v Adrio Mobil
Kump: "Komaj čakam, da se sezona začne"
Lugano: Gnezda četrti, Mugerli deseti
Simulacija etapne dirke: Boletu "etapa"
Pred Dosom nepričakovano še na Cape Epic

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ