Fink: Tujci k nam ne pridejo zaradi denarja

Fink: Tujci k nam ne pridejo zaradi denarja
19.06.2012 AVTOR: D. Z.
Štiridnevna kolesarska dirka po Sloveniji je že za kolesarji. A ta preizkušnja je pravi zalogaj tudi za organizatorje, ki morajo med drugim zagotoviti, da se na startu pojavijo številni zvezdniki.
"Jaz sem tudi v imenu organizacijskega odbora vesel, da so kolesarji zadovoljni s samo prireditvijo. To je za vse nas velik kompliment.," je dejal Bogdan Fink, direktor organizacijskega odbora dirke po Sloveniji. Fink je še dodal:

"Dirka ima dober termin. Če naredimo zanimivo, tehnično razgibano traso s kronometrom, je to za kolesarje dobra priprava za Tour de France. Mislim, da je to recept, ki se ga moramo držati tudi v prihodnje." S tem pa so očitno zadovoljni številni vrhunski kolesarji. Nenazadnje se sem redno vračajo moštva, kot so Lampre, Liquigas, Saxo Bank, Acqua & Sapone ...

"Večkrat sem že povedal, da tuje ekipe k nam ne pridejo zaradi denarnega ali pa nagradnega sklada. Če so etape razgibane, če je dobro poskrbljeno za varnost. To delo odlično opravlja slovenska policija. Potem, če so tudi ostale zadeve skupaj s hoteli urejene. Malo nam manjka še na področju cest. Mislim, da ima dirka dobro popotnico za v prihodnje," je še dodal Fink, ki je tokrat z različnih strani poslušal zgolj pohvale.

"Dirko vedno ocenjujejo kolesarji, novinarji, občinstvo. Dobro je slišati komplimente. Mi pa vedno gledamo na tiste stvari, ki nam še manjkajo, ki jih vidimo tudi drugje, na največjih dirkah in ki jih hočemo doseči. Komplimenti nam torej godijo, lahko pa še marsikaj izboljšamo," je še dejal Fink.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ