Flandrija: Mohoriča po padcu prepeljali v bolnišnico

Flandrija: Mohoriča po padcu prepeljali v bolnišnico
31.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Flandriji, ki jo je prepričljivo dobil Mathieu Van der Poel je Matej Mohorič padel. Prepeljali so ga v bolnišnico, a hujših poškodb naj ne bi utrpel.

Na dirki po Flandriji so nastopili Luka Mezgec, Matevž Govekar in Matej Mohorič. Slednji si je največ obetal od te preizkušnje, čeprav je povsem v ospredju nikoli ni končal. A dejstvo je, da je tempiral formo za “sveti teden”, kot mu tudi rečemo, predvsem pa z mislijo na Pariz-Roubaix.

Na dirki po Flandriji se je vse do Koppenberga vozil ob najboljših. Na Koppenbergu pa je počilo, saj je Mathieu Van der Poel pospešil, v ozadju pa so nekateri kolesarji na mokih in spolzkih tlakovcih sestopili s kolesa. Posledično so morali to storiti tudi ostali za njimi in skupina se je za trenutek praktično ustavila, potem pa so se v lovu za Van der Poelom sestavile različne skupinice.

V tem kaosu je bil ujet tudi Matej Mohorič. Kasneje priključka s prvimi zasledovalci za tudi tokrat neulovljivim Van der Poelom ni mogel več ujeti. Iz ekipe pa so sporočili, da je kasneje tudi padel. Moral je odstopiti, saj so ga prepeljali v bolnišnico. Na srečo so iz ekipe Bahrain Victorious sporočili, da ni utrpel hujših poškodb. Potreboval pa je nekaj šivov.
“Rahla poškodba in globoka ureznina na komolcu, kjer je potreboval šivanje. Na srečo ni zlomov. V naslednjih dneh bo na opazovanju z vidika nastopa na dirki Pariz-Roubaix. Želimo mu hitro okrevanje,” se med drugim glasi izjava za javnost. Dirko je dobil Mathieu Van der Poel, potem ko je vse od Koppenberga uspešno sam bežal vse do cilja v Oudenaardu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ