Flandrija: Pri Shimanu so se opravičili za povzročitev padcev

Flandrija: Pri Shimanu so se opravičili za povzročitev padcev
06.04.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Flandriji je prišlo do dveh neljubih padcev, ki sta ju povzročila voznika nevralnih Shimanovih avtomobilov. Pri Shimanu so se zdaj vsem vpletenim opravičili.

Kot si lahko ogledate na spodaj priloženih posnetkih sta vozniak Shimanovih nevtralnih vozil na dirki po Flandriji povzročila dva huda padca. Najprej omenimo padec, ko je avtomobil zbil enega izmed uvežnikov Jesseja Segenta. Kolesar moštva Trek je moral odstopiti. Kasnejše preiskave so pokazale, da si je poškodoval levo ključnico.

»Take stvari se na dirki lahko zgodijo, saj vemo, da se kolesarji in avtomobili vozijo zelo blizu. V tem primeru pa je nevtralni avtomobil zgolj prehiteval ubežnike, ki so imeli še vedno štiri minute prednosti. Premikanje skupinice pa je bilo jasno, saj so šli na levo stran, ker je bil tudi ovinek v levo, « je za cyclingnews.com dejal glavni mož Treka Luca Guercilena.

Nadaljevalo se je z nesrečo francoskega kolesarja. Sebastien Chavanel je čakal na spremljevalni avto, da bi zamenjal obroč. Ko se je avto njegovega moštva FDJ ustavil tik za kolesarjem, pa se je v ta avto zaletel voznik Shimanovega nevtralnega vozila. Pri trčenju je premaknilu tudi avto FDJ, ki je tako zbil svojega kolesarja. Tudi Chavanel je kasneje odstopil.

»Poklicali so nas, naj pomagamo Sebastienu Chavanelu. Ko smo se pripeljali za njim, se je v nas od zadaj zaletel avto. Na dirki kot je Flandrija, se to lahko hitro zgodi. Na srečo smo bili pripeti z varnostnimi pasovi. Porinil nas je kakšnih 20 metrov naprej in tako smo se zaleteli v Sebastiena. Hvala Bogu, da ga nismo poškodovali, « pa je dejal glavni mož moštva FDJ Marc Madiot, ki je bil sprva zelo jezen na voznika, ki se je zaletel vanj.

Zdaj so se oglasili tudi iz Shimana in se vsem vpletenim opravičili: »Pri Shimanu se opravičujemo za obe nesreči, ki sta ju na dirki po Flandriji povzročili Shimanovi nevtralni vozili. Še posebej se opravičujemo vpletenima kolesarjema Sergentu in Chavanelu in njunima ekipama. Želimo jima hitro vrnitev. Vozniki nevtralnih vozil so profesionalci s številnimi leti izkušenj v profesionalnem kolesarstvu. Nesreči bomo preučili in temu primerno ukrepali. «

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ