Flandrija: Priprave gledalcev in Toma Boonena (video)

Flandrija: Priprave gledalcev in Toma Boonena (video)
31.03.2012 AVTOR: D. Z.
V Belgiji je kolesarstvo brez dvoma prvi šport. Tam so profesionalni kolesarji pravi zvezdniki in ljudje znajo spoštovati junake največjih dirk. Tudi dirke po Flandriji.

Prav flandrijska klasika - na sporedu bo jutri, 1. aprila - velja za eno izmed najprestižnejših enodnevnih dirka ne samo v Flandriji, ampak tudi na svetu. To dokazujejo številni kolesarji, pa tudi navijači, ki se jih vsako leto ob cestah - predvsem na znamenitih s tlakovci prekritih vzponih - zbere tudi več kot milijon.

Veliko je tujcev, a domačini so tisti, ki za to dirko zares živijo. V bližnjih barih se več tednov prej govori samo še o tej dirki, ljudje se pripravljajo, kje bodo gledali kolesarske junake ... Prav to, kako se tisti največji kolesarski navdušenci pripravljajo na ogled te klasike, si lahko ogledate v sicer že štiri leta starem krajšem spotu.

Obenem vam ponujamo tudi starejši krajši film, v katerem v glavnih vlogah nastopajo Eddy Merckx, Heinrich Haussler, Tom Boonen, Philippe Gilbert in Fabian Cancellara. Vsi govorijo o tem, kaj za kolesarja pomeni dirka po Flandriji.

Priprave najzvestejših navijačevKaj dirka po Flandriji pomeni kolesarskim zvezdnikom?Ogledate si lahko še film iz ogleda proge, ki so ga opravili pri po mnenju mnogih strokovnjakov najboljšem moštvu za take klasike - Govorimo o moštvu Omega Pharma Quick Step, kjer vozijo taki kolesarji kot so Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Niki Terpstra ...


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ