Flandrijski junak rekel NE Roubaixu

Flandrijski junak rekel NE Roubaixu
05.04.2017 AVTOR: D. Z.
Philippe Gilbert je sporočil, da na dirki Pariz-Roubaix ne bo nastopil. Raje se bo osredotočil na ardenske klasike.

Philippe Gilbert je na izjemen, junaški način dobil dirko po Flandriji in je tako v zbirko zmag na največjih enodnevnih preizkušnjah dodal še eno izmed redkih manjkajočih.

Glede na formo in na način vožnje, ki jo je prikazal v Flandriji so mnogi pričakovali, da bo nastopil na klasiki Pariz-Roubaix. A Gilbert, sicer bolj mojster za kratke in strme vzpone, se je nastopu raje odpovedal. “Pariz-Roubaix me privlači, vendar me letos tam ne bo. Moram imeti tudi proste dni, da si dovolj spočijem in pričnem razmišljati o Ardenih. Tam bom tudi del izjemno močne ekipe z Julianom Alaphilippom in Danom Martinom.

Izjava Philippa Gilberta, ki so jo pri moštvu Quick Step zapisali v uradni izjavi za javnost. Sicer pa je Gilbert na dirki Pariz-Roubaix do zdaj nastopil samo enkrat. To je bilo leta 2007. Ob zmagi Stuarta O’Gradyja je z zaostankom več kot devetih minut in pol zasedel 52. mesto. “Za tako dirko potrebuješ izkušnje. Tom v njegovem zadnjem nastopu potrebuje najboljšo možno pomoč in močna ekipa je na taki dirki zelo pomembna. Želim mu vse najboljše, ” je še dejal 34-letni Belgijec.

Gilbert bo tako zdaj vse moči usmeril v ardenske klasike. Tam je bolj domač. Nenazadnje je leta 2011 dobil vse dirke v Ardenih, na katerih je v tem delu sezone nastopil. Edini je, ki mu je uspelo dobili Barbantsko in Valonsko puščico, Amstel Gold Race in Liege-Bastogne-Liege v isti sezoni. Samo Davide Rebellin je leta 2004 uspel doseči nekaj podobnega, vendar pa je takrat ostal brez zmage na Barbantski puščici.

“Takoj po blesteči zmagi v Flandriji je bila želja po tem, da bi ga poslali na start v Pariz velika. Še posebej zato, ker je tudi sam o tem razmišljal. Ampak, usedli smo se. Premislili še enkrat in se odločili, da je zanj bolje, če si spočije in potem začne trenirati za ardensko serijo, kjer bodo njegove izkušnje in njegova moč prišli še kako prav, ” pa je dodal glavni mož Quick Stepa Patrick Lefevre. Gilbertova naslednja dirka bo 12. aprila. To je Barbantska puščica, ki jo je dobil leta 2011 in 2014.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ