Floyd Landis se vrača kot veliki šef

Floyd Landis se vrača kot veliki šef
04.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Floyd Landis se vrača v kolesarsko karavano. Z denarjem, ki ga je prejel po poravnavi z Lanceom Armstrongom bo ustanovil kontinentalno ekipo.

Floyd Landis. O njem smo v preteklosti veliko govorili. Najprej kot o pomočniku Lancea Armstronga. Potem kot o zmagovalcu dirke po Franciji, ki so mu to zmago le nekaj dni po poziranju na Elizejskih poljanah tudi odvzeli. Potem je razkril resnico o dopinškem programu, ki so ga izvajali pri moštvu US Postal Service, katerega član je bil Lance Armstrong. V zadnjih letih (začel je leta 2010) je z državo tudi tožil Armstronga. Razlog? Ker je Armstrong do rezultatov prišel z goljufanjem, je posledično ogoljufal tudi glavnega sponzorja US Postal Service, ki pa je državno podjetje.

Po dolgotrajnem procesu je prišlo do izvensodne poravnave. Armstrong bi sicer lahko izgubil kar sto milijonov dolarjev, poravnal pa se je za pet milijonov. Del denarja, ki ga je Landis prejel, bo zdaj investiral v ekipo. »Ne moreš se vrniti v preteklost in spremeniti odločitev, ki si jih sprejel. Vsaj ljudje bodo lahko videli, da sem pripravljen stopiti na novo pot. Morda se zdi čudno, vendar pa je to zame morda nekakšen zaključek določene zgodbe,« je Landis pojasnil za Wall Street Journal: »S kolesarstvom sem v zapletenem odnosu. To vsi vedo. Vendar pa imam ta šport še vedno rad. Še vedno se rad spomnim, kako je bilo, ko sem kot mladenič nastopal za domačo ekipo. To so bila najboljša leta mojega življenja.«

Po nekaterih podatkih naj bi Landisu po plačilu vseh stroškov ostalo krog 750 tisoč dolarjev. Landis bo rešil kontinentalno kanadsko ekipo Silber, ki je ostala brez sponzorja. Menedžer pa bo ostal Gord Frasier, ki je tudi nekdanji Landisov klubski kolega. Landis je priznal, da se zaveda, da ga v kolesarski karavani morda ne bodo sprejeli odprtih rok. »Lahko me postavijo v isto skupino s tistimi, ki se jih želijo znebiti. Konec koncev pa, namesto da se pritožujejo in se prek interneta jezijo, kako bi moral oditi, naj najdejo druge sponzorje in pomagajo pri promociji športa. Taki ljudje bodo pač tako govorili, taki pač so,« je še zaključil Landis.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ