Fly6 - kamera/luč, ki nas varuje na cesti

Fly6 - kamera/luč, ki nas varuje na cesti
10.02.2014 AVTOR: Matej Zalar
Avstralsko podjetje Fly Lites je razvilo kolesarsko luč, ki hkrati snema, kaj se dogaja za nami na cesti.

Svojo kamero/luč Fly6 si lahko zagotovite, če projekt podprete preko Kickstarterja s 192 avstralskimi dolarji ali 92 ameriškimi dolarji. 

Fly Lites je svoj projekt svetu predstavil preko Kickstarterja, kjer si prizadevajo zbrati 90,000 avstralskih dolarjev ali nekaj več kot 50,000 ameriških zelencev za zagon proizvodnje kamere-luči Fly6.

Fly6 namestimo na sedežno oporo, na prvi pogled pa izgleda kot povsem običajna zadnja kolesarska luč, le da ima vgrajeno kamero, ki snema, kaj se dogaja za nami na cesti. S tem kolesarju zagotavlja varstvo v primeru objestne vožnje motoristov in voznikov avtomobilov, njihov cilj pa je, da bi se ostali prometni udeleženci začeli zavedati, da jih snema kamera, s tem pa bi na cesti ravnali bolj previdno in kolesarjem prijazno.

Avstralski izdelek bo povsem enostaven za uporabo, potrebno ga bo le namestiti na sedežno oporo. Baterija bo kameri zdržala več kot pet ur, snemala pa bo avdio in video v visoki ločljivosti. Razvijalci načrtujejo, da bo za uporabnike privlačna tudi zaradi ugodne cene, stala naj bi nekaj več kot 90 dolarjev.

Veliko kolesarjev že ima za seboj izkušnjo, ko so zaradi neprevidne vožnje avtomobilov ali motoristov utrpeli padec, z uporabo Fly6 kamere pa bi objestneža lahko identificirali, več voznikov pa bi se začelo zavedati, da jih na cesti nekdo opazuje in da si ne morejo privoščiti, da bi ogrožali druge.

Andrew Hagen, direktor Fly Litesa, je o Fly6-u povedal: “To je izdelek, katerega si lahko privoščijo vsi kolesarji. Je enostaven za uporabo, ni predrag, je kolesarjem prijazen (odporen na vodo, dolga življenjska doba baterije), zato mislim, da se bo Fly6 prijel. S tem se bo spremenil tudi odnos motoristov in voznikov avtomobilov do kolesarjev na cesti.

Če bo projekt zbral dovolj denarja za začetek proizvodnje, bodo prve luči-kamere Fly6 v Evropi in ZDA na voljo od julija naprej.


Predstavitev izdelka:


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ