FlyKly dobiva konkurenco - Copenhagen Wheel gre na tržišče

FlyKly dobiva konkurenco - Copenhagen Wheel gre na tržišče
13.01.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Električno zadnje kolo, poimenovano Copenhagen Wheel, bo v prvi polovici letošnjega leta končno vstopilo na tržišče.

Copenhagen Wheel se na trgu električnih zadnjih obročev pridružuje FlyKly Smart Wheelu slovenskega oblikovalca Nika Klanjška, oba produkta pa bosta na voljo v prvi polovici leta 2014.

Pri MIT-u, inštitutu za tehnologijo v Massachusettsu, so že leta 2009 predstavili koncept električnega kolesa, zaradi sponzorstva mesta poimenovan Copenhagen Wheel. Koncept je bil revolucionarna novost v kolesarskem svetu, vendar do njegove realizacije ni prišlo.

Kot smo že poročali na Bicikel.com je vmes slovenska ekipa pod vodstvom Nika Klanjška preko Kickstarterja predstavila projekt FlyKly Smart Wheel, ki je bil konceptualno zelo podoben Copenhagen Wheelu, vendar z dodanimi nekaterimi izboljšavami.

Ob koncu preteklega leta pa je MIT-ova skupina SENSEable City predstavila izboljšano verzijo Copenhagen Wheela, ki se bo na tržišču na voljo v prvi polovici leta 2014. Princip ostaja isti, gre za snemljivo zadnje kolo z električnim motorjem, na voljo v treh različnih velikostih (26-inčno, 27-inčno in 700C), katerega lahko namestimo na običajno kolo.

Motor Copenhagen Wheela upravljamo preko aplikacije na pametnem telefonu, katerega namestimo na krmilo, motor pa se sam prilagaja naši vožnji se vklopi, ko je to potrebno. Ko na primer vozimo po klancu navzgor, nam motor bolj pomaga, ko pa se počasi vozimo po ravnini, se avtomatično izklopi in prihrani energijo. Dostopen je v 250 ali 350 vatni različici. Poganjajo ga baterije, ki jih polnemo preko navadne električne vtičnice, polnejo pa se tudi ko zaviramo ali ko vozimo po klancu navzdol. Domet baterije je dobrih 50 kilometrov, kolo pa doseže najvišjo hitrost 32 kilometrov na uro.

Izboljšani koncept Copenhagen Wheela je preko Bluetootha povezan s telefonom in se avtomatično zaklene, ko telefon ni več v dometu Bluetootha, prav tako pa nam v primeru kraje pošlje tekstovno sporočilo o trenutni lokaciji kolesa. Razvijalci so dodali tudi senzorje, ki merijo kakovost zraka v naši okolici in hrup okoli nas, senzorji merijo trenutno hitrost in razdaljo, ki smo jo prevozili, prikaže pa tudi trenutno temperaturo okolice in relativno vlažnost.

Pri Copenhagen Wheelu se vrti celotno ohišje motorja, pri FlyKlyu pa stran, na kateri so nameščene baterije, miruje in tako podaljša življenjsko dobo baterij. Cene Copenhagen Wheela zaenkrat še niso znane, nekatera poročila pa navajajo, da naj bi se gibale okoli 700 dolarjev, kar je približno 100 dolarjev več, kot stane slovenski produkt FlyKly Smart Wheel.

Glavno vprašanje je, kako trpežni bodo obroči, ko pridejo na tržišče, in kako zanesljiva bo tehnologija, ki upravlja z motorjem. Na prikaznih videih je snemanje in nameščanje zadnjega obroča videti zelo enostavno, vendar je tehnologija v praksi še nepreizkušena, zato se marsikomu tudi na tem področju porajajo dvomi.

Tako Copenhagen Wheel kot FlyKly Smart Wheel se na tržišče podajata v začetku leta 2014, konkurenca pa bo prav gotovo še pripomogla k dodatnemu razvoju tehnologije, ki bo zelo olajšala predvsem transport s kolesom v velikih mestih. Katero od koles pa bo na koncu boljše, bomo videli v prihodnjih mesecih.

Predstavitev Copenhagen Wheela:


Predstavitev FlyKly Smart Wheela:
Značke: Cestno
Komentarji
papirko 14.01.2014 22:34

po moje zadeva ne more bit ravno učimkovita. Ob tako mali moči baterije jo hitro porabiš, tud ko želiš več od nje ne da. Je pa kr lepo videt, sam vprašajmo se o razporedttvi teže ... Zadeva vsekakor vredna na pogled in uporabna za dnevne vožnje po mestu(brez veliko klencev), ampak nič boljša od azijskih izdelkov. V praksi so boljši  motorji na goniki (a la Bosch...) Sam je to večinoma prva vgradnja. So pa že tudi nadgradnje)samo slabo sprobane ;)
 

Ojster 16.01.2014 09:19

Papirko, ker ravno omenjaš pomanjkanje informacij o motorjih v gonilki:

 

Jaz ravno testiram 350W motor 8Fun oz. Bafang v gonilki. Vgradil sem ga v ležeč tricikel ICE in uporabljam 11Ah baterijo "Panasonic".

 

Kot alternativo pa imam KTM klasično kolo z Bosch motorjem v gonilki in 8,5Ah baterijo.

 

www.udobnoposvetu.si/novosti/ 8fun-pedelec-350w-motor-za-kol o

 

Zdaj sem z obema prevozil kak mesec in že lahko naredim kakšno primerjavo. Zanimivo je to, da je Bafangov motor tišji kot Boschev. Ampak drugače Bosch daje veliko boljši občutek kolesarjenja, ker dejansko ne veš točno koliko daš ti in koliko motor. Zelo zvezni prehodi so in zmeraj ti enakomerno dodaja zraven. Če torej malo pritisneš, potem ti tudi malo pomaga. Če bolj pritisneš pa močneje.

 

Pri Bafang motorju ko zavrtiš pedala, ti pospeši glede na nastavitev pomoči. Ni neke neposredne povezave med tem koliko ti tiščiš in pomočjo. Dodatno zraven je še potenciometer za ročno dodajanje moči. Hitrosti, ki jih dosegaš so bolj odvisne od tega v kateri prestavi imaš. Je pa moč primerljiva.

 

Indikator za baterijo pri Bafang dela na merjenju napetosti in pri strmejših vzponih kar hitro pade, potem se pa spet pobere. To se pri Boschu ne dogaja. Torej indikacija preostale energije je veliko boljša.

 

Tudi baterija, čeprav bi naj bila Panasonic, je pri Bafangu 11Ah nekaj takšnega kot pri Boschu 8,5Ah. Vsaj kar se tiče realne uporabe. Primerjano na enaki turi. Je pa Bafangov motor 350W in nima omejitve na 25km/h tako kot Bosch, ki bi naj bil 250W. Nisem pa testiral same baterije, če je dejansko 11Ah kot piše. Zgodi se namreč, da so kdaj kakšne celice defektne in dejansko baterija nima toliko kot piše. Seveda je to predmet reklamacije.

 

Za tiste, ki želijo zgolj pomoč pri kolesarjenju je tako Bafangov motor čisto vredu. Če pa želite bolj realen občutek poganjanja pa je to Bosch. Vsekakor pa noben motor ni ravno za prave hribe. To je le pomoč.

 

Nisem delal nekih profesionalnih testov, ampak so to zgolj moja osebna opažanja, ko se z enim ali drugim kolesom vozim v službo in domov.

 

Lp,

Peter

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ