Fortin v Izoli pred Kumpom in Mugerlijem

Fortin v Izoli pred Kumpom in Mugerlijem
26.02.2017 AVTOR: D. Z.
V Izoli se je v sprintu za zmago udarila skupina dobrih 50 kolesarjev. Zmagal je Filippo Fortin. Marko Kump je bil drugi, tretji pa Matej Mugerli.

Pa se je uradno začela tekmovalna sezona tudi na slovenskih tleh. Kot je to zdaj že običajno v Izoli.

Kolesarska zveza Slovenije je še četrtič zapored organizirala dirko za VN Izole. Na startu so bila vsa slovenska moštva: Adria Mobil, Rog Ljubljana, KK Kranj, KK Grega Bole in KK MebloJogi Kult Solkan. V vlogi selektorja je debitiral tudi Andrej Hauptman, saj mu je uspelo sestaviti člansko reprezentanco, ki so jo sestavljali štirje kolesarji.

Jaka Paulič, Martin Lavrič ter sicer člana moštva UAE Team Emirates Jan Polanc in Marko Kump. Četverica se je vsekakor izkazala. Lansko zmago je s številko ena na hrbtu branil Jure Golčer, a tokrat se dirka ni razpletla po njegovem okusu. Dirka je bila dolga 156 km, na startu je bilo nekaj manj kot 160 kolesarjev, povprečna hitrost zmagovalca pa je znašala 40,9 km/h.

Na daljših krogih je sicer prišlo do večje selekcije, a poskusi pobega so bili neuspešni. Sledili so trije zaključni krogi v okolici Izole. Tu je bil nadvse aktiven tudi Jan Polanc, ki je bil najuspešnejši na letečih ciljih. Za pravo selekcijo pa ni mogel poskrbeti in tako smo videli sprint dobrih 50 kolesarjev. V tem sprintu je imel največ moči že znanec s slovenskih cest Filippo Fortin. Italijan letos vozi za avstrijsko moštvo Tirol.

S tem je pokvaril proslavljanje domačih kolesarjev, saj sta preostali dve mesti na stopničkah zapolnila prav Slovenca. Marko Kump je bil drugi, tretji pa Matej Mugerli, letos član moštva BMC Amplatz. Med deseterico je bil tudi Gašper Katrašnik, ki je zasedel osmo mesto. V tej skupini so bili še Jaka Primožič (23.), Izidor Penko (31.), Žiga Jerman (34.), Jan Polanc (35.), Andi Bajc (43.) in Žiga Grošelj (44.). 17 sekund za skupino se je pripeljal še Jure Golčer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ