Foto pozdravi iz sončne in vroče Avstralije

Foto pozdravi iz sončne in vroče Avstralije
17.01.2013 AVTOR: D. Z.
Medtem, ko se nekateri ukvarjamo s snegom in nizkimi temperaturami, se večina kolesarjev že resno pripravlja na bližajoči se začetek sezone. Tu so fotografije iz Avstralije.
Tokrat brez Slovencev
Tako kot je to že običajno, se bo kolesarska sezona dirka za Svetovni koledar začela v Avstraliji. Z etapno preizkušnjo Santos Tour Down Under. Prva etapa bo na sporedu v torek. Tokrat pa na startu ne bo nobenega Slovenca, medtem ko smo lani lahko navijali za Boruta Božiča, Grego Boleta in Kristjana Korena.

Večina tistih kolesarjev, ki pa bodo na dirki nastopili, je že prispela v vročo Avstralijo. Tako so tam že domači aduti, med katerimi sta branilec zmage Simon Gerrans in novopečeni dvakratni avstralski državni prvak Luke Durbridge. Pozabiti ne smemo niti na naslednje kolesarje: Andre Greipel, Edvald Boasson Hagen, Rohan Dennis, Enrico Gasparotto, Matthew Goss, Demare, Ferrari, Kittel, Matthews, Ferrari …

Gilbert z majico svetovnega prvaka, vrača se Andy Schleck
Majico svetovnega prvaka bo predstavil Philippe Gilbert, na startu bo tudi najstarejši kolesar v Pro Team ekipah Jens Voigt, zanimiv pa bo povratek Andyja Schlecka. Po porazni sezoni 2012 se je odločil, da sezono 2013 začne zanj neobičajno zgodaj.

Na desni strani si lahko ogledate prve fotografije nekaterih kolesarjev, ki se pripravljajo na dirko v Avstraliji. Te so sicer večinoma narejene v prostoru, a obljubljamo, da boste v prihodnjih dneh lahko videli tudi fotograifje prave avstralske pokrajine ...

Etape dirke Santos Tour Down Under 2013

1. etapa, 22. januar: Prospect - Lobethal, 135 km

2. etapa, 23. januar: Mount Barker - Rostrevor 117 km

3. etapa, 24. januar: Unley - Stirling, 139 km

4. etapa, 25. januar: Modbury - Tanunda, 127 km

5. etapa, 26. januar: McLaren Valey - Old Willunga Hill, 151 km

6. etapa, 27. januar: Adelaide, 90 km

V Argentini še več zvezdnikov
Mnogi so se dirki v Avstraliji odpovedali zaradi priprav na druge cilje v sezoni. Mnogi pa so namesto v Avstralijo odpotovali v ravno tako, vsaj kar se vremena tiče, prijetno Argentino. Tam bo na sporedu etapna dirka po San Luisu, na kateri bodo nastopili številni zvezdniki. Med drugimi tudi Mark Cavendish, Peter Sagan, Alessandro Petacchi …

A gledalci bodo lahko videli tudi nekatere kolesarje, ki jih bodo lahko na največjih dirkah videli povsem v ospredju tudi v skupnem seštevku. Tu seveda govorimo o Albertu Contadorju, Vincenzu Nibaliju, Jurgenu Van den Broecku in Tejayju Van Garderenu.

Januar bo vsekakor pester. V nadaljevanu pa si lahko ogledate, kako se na dirko v Argentini pripravljajo očitno zelo dobro razpoloženi kolesarji moštva Saxo Tinkoff Bank. Torej ekipa, ki bo podpirala Alberta Contadorja. Ta je lani na tej dirki že nastopal, a so mu dosežke kasneje zaradi kazni odvzeli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ