Francoska policija preiskala Bahrain

Francoska policija preiskala Bahrain
15.07.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Neprijetna novica iz Francije. Francoska policija je sinoči na dirki po Franciji preiskala ekipo Bahrain Victorious. Iz ekipe sporočajo, da so s preisikovalci sodelovali.

Zaradi suma nakupa, transporta, posedovanja in uvoza prepovedanih snovi ali metod. To naj bi bili razlogi za preiskavo, ki jo je izvedla francoska policija. Kolesarje in ostalo osebje so zmotili v večernih urah po zahtevni 17. etapi, tako da so vsekakor zmotili tradicionalno pripravo na naslednji dan.

Ekipa namreč brani vodstvo v razvrstitvi ekip, poleg tega pa Wout Poels vozi v pikčasti majici najboljšega na gorskih ciljih. Francoska policija naj bi v Pauju preiskala hotelske sobe, v katerih so spali kolesarji in osebje, pa tudi vozila te ekipe. Francozi so tudi potrdili, da so že 3. julija odprli uradno preiskavo zoper nekatere osebe, ki so trenutno na dirki. cyclingnews.com poroča, da naj bi pri preiskavi sodelovalo okrog 50 policistov.

Da je do tega res prišlo so v uradni izjavi za javnost potrdili tudi pri ekipi. Dodatno je vse skupaj pojasnil tudi tehnični direktor ekipe Vladimir Miholjević: "Po 17. etapi nas je pozdravilo več francoskih policistov. Nalog nam ni bil predstavljen, a je ekipa upoštevala vse zahteve policistov. Natančen razlog, zakaj so prišli ali kaj so iskali, ni bil naveden. Zahtevali so podatke treningov celotne sezone, kar je bilo predano. Zavzemamo se za najvišjo raven profesionalizma in spoštovanja vseh regulativnih zahtev in bomo vedno profesionalno sodelovali pri preiskavah. Postopek je vplival na regeneracijo naših kolesarjev in načrtovanje obrokov. Dobro počutje našega moštva je naša prednostna naloga."

Oglasil se je tudi glavni mož ekipe Milan Eržen, ki je za cyclingnews.com dodal: "Nič posebnega. Dobili smo obisk policije. Prosili so za datoteke treningov kolesarjev, preverili so avtobus in to je bilo to. Kolesarje so zmotili za eno uro in na koncu so se zahvalili. Niso nam povedali, kaj je razlog za obisk, bomo pa kmalu ugotovili prek naših odvetnikov." Spomnimo. Lani so podobno preiskavo sprožili pri moštvu Arkea Samsic in Nairu Quintani. Zgodilo se ni nič. Vsekakor pa lahko to vpliva na kolesarje in celotno ekipo pred zadnjo gorsko etapo. Vložek je namreč velik. Borijo se za pikčasto majico in za zmago med ekipami.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ