Francosko-slovenska World Tour ekipa ... Sanje ali resničnost?

Francosko-slovenska World Tour ekipa ... Sanje ali resničnost?
08.10.2015 AVTOR: D. Z.
Si predstavljate, da bi imeli slovensko World Tour ekipo? To so sanje Francoza Juliena Legrosa. Pa bo sanje lahko uresničil?

Ste v zadnjem letu zasledili članke o tem, da želi Francoz Julien Legros ustanoviti World Tour ekipo? Ekipo, ki bo registrirana v Sloveniji? Že pred časom se je na velonews.com pojavil članek o tem. Projekt se imenuje JFA Project. Na spletu smo zasledili dokumente, v katerih piše, da bi vlogo športnega direktorja prevzel nekdanji kolesar in celo nosilec rumene majice na dirki po Franciji Cyril Dessel.

Govorilo se je celo, da imajo že kar nekaj kolesarjev izbranih, a glavnega sponzorja na koncu vendarle niso našli. A projekt vseeno ni padel v vodo. Julien Legros je potrdil, da je rok zgolj prestavil. Cilj je, da bi ekipo ustanovil za sezono 2017. Vse skupaj se zdi kar nekoliko neverjetno, a Julien Legros se nam jo oglasil in med drugim povedal:

»Ideja se je porodila nekje julija 2014. Bil sem kolesar in potem sem moral končati kariero. Zdaj razmišljam o tem, da bi naredil ekipo v Sloveniji. Pri vas pa zato, ker imate dobre, uspešne kolesarjev. Simon Špilak, Jani Brajkovič, Jan Polanc in drugi. So kolesarji, ki lahko zmagujejo na pomembnih dirkah. Tudi za Slovenijo bi bilo dobro, če bi imela pravo profesionalno ekipo v World Touru. «

Pa so to zgolj pobožne želje, ali skrbno pripravljeni načrti. Legros ima zaenkrat nekatere partnerje že zagotovljene, a glavnega sponzorja oziroma sponzorjev, ki bi mu zagotovili okrog 15 milijonov evrov nima. »Gre za mojo osebno idejo. Imam pomoč v Ljubljani, Zagrebu. Imam ljudi v Angliji, Nemčiji, Italiji, na Dunaju. Vsi mi pomagajo iskati sponzorje. Za ustanovitev ekipe potrebujem res dobrega sponzorja. Zaenkrat ga še nimam. Pogovarjam se z nekaterimi močnimi mednarodnimi podjetji v Rusiji, Italiji, Ameriki, Angliji, « je še dejal Legros.

Potrdil je, da mu je Slovenija še posebej všeč. Če mu uspe izpeljati projekt, potem bi se tudi sam iz Francije preselil v Slovenijo, pravi. A jasno mu je, da je v kolesarstvo v zadnjem času težko pritegniti bogatejše vlagatelje: »Težko. V Evropi je zelo težko. Doping predstavlja določene ovire, pa čeprav za sponzorje kolesarstvo ponuja dobro reklamo, « je še dejal Legros. V upanju, da se vendarle dogovori s kakšnim izmed morebitnih sponzorjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ