Francoz končno do zmage na najvišji ravni

Francoz končno do zmage na najvišji ravni
21.01.2023 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bryan Coquard je dobil sprintersko četrto etapo na dirki Tour Down Under. V vodstvu ostaja Jay Vine.

Na dirki Tour Down Under je za kolesarji predzadnja, četrta etapa. Ta je bila namenjena sprinterjem, ki imajo radi sprinte v položnejše vzpone. 133 kilometrov dolga etapa je potekala v okolici Willunge, a tokrat se kolesarji v zaključku niso podali na sicer za dirko tradicionalni vzpon Willunga. Jay Vine je z moštvom UAE uspešno branil majico vodilnega v skupnem seštevku.

Tokrat je glavnini preglavice povzročal veter s strani. Jonas Rutsch in Daryl Impey sta se prva podala v resnejši beg in si po 30 kilometrih privozila minuto in pol prednosti. 75 kilometrov pred ciljem so veter želeli izkoristiti člani moštva Jayco Alula. Mnogi sprinterji so ostali ujeti v ozadju. Kasneje je prišlo v glavnini še do padca. V zaključku je sledila priprava na sprint.

Vodilni Vine je bil v ospredju in na varnem, tako da ni izgubil nepotrebnih sekund, medtem ko je veliko dela opravilo moštvo Cofidis. Pripravilo je teren za sprint Bryanu Coquardu. 30-letni Francoz tokrat kolegov ni razočara. Na položnejšem vzponu je bil odličen. Veselil se je prestižne zmage, zanj je to prva zmaga na dirkah World Toura, pa čeprav je že vrsto let zelo blizu takemu uspehu.

V karieri je namreč dobil vrsto nižje kategoriziranih dirk. Najbolj se mu je približal zmagovalec prologa Alberto Bettiol, Hugo Page je bil tretji. V času zmagovalca je ciljno črto prečkalo 40 kolesarjev. Dan pred koncem je Vine ohranil majico vodilnega, na drugo mesto pa se je po zaslugi odbitnih sekund na letečih ciljih povzpel Simon Yates.

Zdaj skupaj s Pellom Bilbaom za vodilnim zaostaja za 15 sekund. Sledijo Magnus Sheffield, Mauro Schmid, Ethan Hayter, Sven Erik Bystrom, Hugo Page, Antonio Tiberi in Ben O'Connor. Pred kolesarji je še ena etapa s ciljnim vzponom na Mount Lofty.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ