Francozi bodo zaupali Italijanom

Francozi bodo zaupali Italijanom
11.10.2021 AVTOR: DZ

Najboljši kolesarji na dirki po Franciji bodo od naslednje sezone naprej oblečeni v drese italijanskega proizjavajalca Santini.

Od leta 2012 do konca letošnje dirke po Franciji je drese za najboljše kolesarje na dirki po Franciji - govorimo o tistih, ki so nosili rumeno, zeleno, pikčasto ali belo majico - izdelal francoski Le Coq Sportif. Ta je takrat nadomestil ameriško podjetje Nike. Zdaj prihaja do novih sprememb, saj je organizacija ASO (Amaury Sport Organization) podpisala petletno pogodbo s Santinijem.

Ta bo sponzoriral tako moški Tour de France kot tudi novo različico ženskega in seveda rekreativno različico, ki bo obiskala tudi Slovenijo L’Etape Slovenia by Tour de France. Pogodba je dolgoročna. Santini bo ostal vsaj do konca sezone 2027. "Podpis tega dogovora predstavlja močno emocionalno izkušnjo za nas in zares smo navdušeni, da lahko zdaj govorimo o partnerstvu s Tourom," je v uradni izjavi za javnost dejala predstavnica Santinija Monica Santini:

"To zaznamuje že tako dobro sodelovanje z ASO, saj sponzoriramo že Vuelto. Temu smo dodali dirko po Nemčiji. Zdaj pa smo dodali še najpomembnejšo dirko v svetovnem koledarju." Santini sodeluje tudi z Mednarodno in Evropsko kolesarsko zvezo, na dirki po Španiji pa najboljše oblači že od leta 2016. Ta pogodba se izteče prav letos in za zdaj še ni jasno, če bo Santini ostal zvest Vuelti.

"Smo veseli in ponosni, da lahko kot organizatorji dirke po Franciji pozdravimo Santini. Novo poglavje za nosilce majic se je tako odprlo, saj gre za znamko, ki ima poseben pomen. Santini lahko vsem, tako profesionalcem kot amaterjem ponudi visoko kakovost izdelkov z ustvarjalnim oblikovanjem," pa so sporočili iz agencije ASO. Sicer pa je podjetje Santini leta 1965 ustanovil Pietro Santini in leta 1988 je Santini že podpisal pogodbo z UCI. Tako je Santinijevo majico oblekel svetovni prvak in najboljši v svetovnem pokalu. Pet let kasneje je Santini prodrl tudi na dirko po Italiji. Zdaj pa še na dirko po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ