Francozi po Touru širijo sume o dopingu

Francozi po Touru širijo sume o dopingu
24.09.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Francoska javnost, predvsem mediji, so razočarani z nastopi njihovih kolesarjev na dirki po Franciji, zato so krivca spet poiskali v dopingu in obtožili vse najboljše, tudi Pogačarja. 

Francozi ves čas opozarjajo, da so vodji ekipe UAE Emirates Joxeana Matxina in Maura Gianettija v preteklosti že povezovali z dopingom, ko sta delovala pri Saunier Duvalu.

V dneh po Touru je izbruhnila mini afera okrog Arkee - Samsic, v Meribeli je med Tourom policija preiskala sobi Naira in Dayerja Quintane in zasegla nekaj stvari, pridržala pa je zdravnika in maserja, ki skrbita za Naira Quintano. A oba Kolumbijca sta kasneje prostovoljno prišla na zaslišanje in odgovarjala na vprašanja, Francozi sicer trdijo, da so preiskovalci našli igle in solno raztopino (ki se uporablja za čiščenje ran, ki jih pri Nairu Quintani po grdem padcu ni manjkalo), Quintana pa jim je odgovoril, da so bili vsi vitamini, ki so jih našli pri njem, povsem zakoniti in da ničesar ne skriva. Res se zdi, da so si Francozi prav želeli krivca za slabe rezultate, zato so zelo na silo v blato zvlekli Naira Quintano z afero, od katere bržkone nikoli ne bo nič.

Nadaljevali so tudi medijsko gonjo proti najboljšim s Toura, predvsem proti Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju. "Po etapi s ciljem na Grand Colombierju nisem mogel več spremljati Toura, šlo mi je na bruhanje. Kar se zdaj dogaja v pelotonu, je enostavno noro," je puščice proti taboru Jumba Visme in Pogačarja poslal Stephane Heulot, nekdanji nosilec rumene majice.

Tudi Guillame Martin je vrgel senco dvoma na predstave kolesarjev: "Ni pošteno, da kar obtožamo kolesarje, če je Tadej Pogačar res čist, potem je krivično, da sploh začenjamo takšne govorice o njem. A prav gotovo ne bi dal roke v ogenj, da se vsi v pelotonu držijo pravil."

S strani Francozov takšna taktika ni nepričakovana, bolj presenetljivo je, da so se napadov vzdržali med dirko po Franciji. Če bi se Pogačar in Roglič borila denimo proti Thibautu Pinotu, bi puščice proti njima letele že precej prej.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ