Francozi prepovedali oglas za e-kolo (VIDEO)

Francozi prepovedali oglas za e-kolo (VIDEO)
01.07.2020 AVTOR: DZ

Francozi so prepovedali predvajanje oglasa za nizozemsko e-kolo VanMoof. Razlog? Ker diskreditira avtomobilsko industrijo.

Oglas, ki so ga pripravili in objavili pri VanMoofu si lahko ogledate v nadaljevanju. Nizozemci so v oglasu predstavili tovarne in onesnaževanje, ki ga povzročajo, gnečo, s katero se v večjih mestih soočajo vozniki avtomobilov ... Francoske oblasti za nadzor oglaševanja so oglas prepovedale, ker naj bi diskreditiral avtomobilsko industrijo.

"Nekateri posnetki v odsevu avtmobila so po našem mnenju neuravnoteženi in diskreditirajo celoten avtomobilski sektor," so zapisali pri francoski agenciji, ki se ukvarja za nadzorom oglaševanja. Sicer pa oglas predvajajo tako na Nizozemskem kot v Nemčiji. Pri VanMoofu so pojasnili, da so želeli ljudi vzpodbuditi k razmisleku, kako potujejo. Sicer pa gre za oglas naslednje generacije VanMoofovega kolesa.

Eden izmed ustanoviteljev podjetja Ties Carlier je dejal: "Nerazumljivo je, da se pri avtomobilski industriji lahko govori o okoljskih težavah, ko pa nekdo izzove vse to, ga cenzurirajo. Zavedali smo se, da ne gre za običajen oglas. Resnično gre za klic po spremembah. To je priložnost, da pustimo preteklost in naredimo pravi napredek v dobro vseh."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ