Frank Schleck končuje kariero

Frank Schleck končuje kariero
05.08.2016 AVTOR: D. Z.
Njegov sicer mlajši brat Andy jo je že končal. Zdaj kariero končuje tudi Frank Schleck.

Frank Schleck bo letos nastopil na cestni dirki na olimpijskih igrah. In prav na novinarski konferenci pred cestno preizkušnjo je Luksemburžan povedal, da bo po tej sezoni končal nadvse uspešno športno pot.

»Nikoli ni lahko prenehati početi nekaj, kar rad počneš. Ampak, vedno sem se želel upokojiti, ko sem še v formi in konkurenčen. Ponosen sem na to, da sem velik del mojega življenja lahko preživel na kolesu in od tega tudi živel. Obenem sem hvaležen za vse prijatelje, ki sem jih na moji poti dobil, « je med drugim dejal Frank Schleck.

V zadnjih letih sicer ni bil več konkurenčen, lahko pa se pohvali z izjemnimi dosežki. Kariero je začel leta 2003, ko je podpisal pogodbo z moštvom CSC. Med drugim je leta 2006 dobil tudi klasiko Amstel Gold Race. Enkrat je dobil dirko po Švici, pa dirko po Luksemburgu in dirko Criterium International. Pohvali pa se lahko tudi s tretjim mestom v skupnem seštevku dirke po Franciji leta 2011.

»Lahko bi omenil veliko trenutkov, a to, da sem stal na odru za zmagovalce na dirki po Franciji je vsekakor trenutek, na katerega sem kot kolesar najbolj ponosen, « je dejal Frank. Takrat sta ga prehitela Andy Schleck in zmagovalec Cadel Evans. Zdaj Franka čaka novo življenje, o katerem pa mu lahko marsikaj pove sicer mlajši in uspešenjši brat Andy. Ta se je zaradi težav s kolenom namreč že upokojil, pa čeprav morda krepko prezgodaj. »Spomini na zmage in vsi najlepši trenutki, ki sem jih dožvel v neverjetnih ekipah bodo vedno ostali. Vedno bom kolesar, a zdaj bom lahko več časa z družino. Videl bom, kako moja otroka odraščata, « je še dejal 36-letni Schleck, sicer še član motšv Trek Segafredom.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ