Frankfurt: Trije Slovenci v ospredju

Frankfurt: Trije Slovenci v ospredju
02.05.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki svetovne serije Eschborn-Frankfurt je bil Grega Bole 6., Jan Tratnik 9. in Luka Pibernik 12. Zmagal je Alexander Kristoff.

Lepo vreme in kar 211 kilometrov dolga dirka Eschborn-Frankfurt. Govorimo o dirki World Toura, na kateri so se za zmago udarili »preživeli « sprinterji.

Prvi, kar 12,6 km dolg vzpon na Feldberg so kolesarji premagali po 52 kilometrih dirkanja. Tam je že bila v ospredju ubežna skupina, ki so jo sestavljali Aleksejs Saramotins (Bora-Hansgrohe), Floris Gerts (Roompot), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Antoine Warnier (WB Veranclassic Aqua Protect), Aaron Gate (Aqua Blue Sport), Yukiya Arashiro (Bahrain-Merida) in David Tanner (Veranda 's Willems-Crelan).

Kolesarji so se najprej vozili na obrobju in so se trikrat podali na vzpona Ruppertshain (dolžina 1,3 km, povprečni naklon 8,5 %) in Mammolshain (dolžina 3km, povprečni naklon 6,7%). Potem so se kolesarji trikrat podali še na 3,1 km dolg Billtalhohe. Tu so se zvrstili številni napadi. Zelo aktivna sta bila tudi Grega Bole in Simon Špilak, ki sta se z manjšo skupino poskušala preseliti med ubežnike. Po zadnjem vzponu na Mammolshain je v ospredju ostala osmerica, iz glavnine pa so sledili novi napadi.

Poskusili so tudi Michael Matthews, Jan Tratnik, Pieter Weening, Merhawi Kudus, Marco Canola in Nils Politt. A osmerica je vztrajala in imela 20 kilometrov pred ciljem še minuto in 20 sekund prednosti pred glavnino, ki je drugo skupino uspela ujeti. Dobrih deset kilometrov pred ciljem je napadel Bernard, sledila pa sta mu Špilak in Bole. Priključiti jim je uspel še Buchmann. Četverica je imela štiri kilometre pred ciljem še pet sekund prednosti. Sledil je napet zaključek, saj so sprinterji ubežnike ujeli.

Kljub dolgemu pobegu se je Grega Bole še vedno držal povsem v ospredju in je imel dovolj moči za boj za najvišja mesta. Povsem za zmago pa vendarle ne. Še četrtič zapored se je zmage veselil Alexander Kristoff, ki je, tako kot lani, premagal Michaela Matthewsa. Tretji je bil Oliver Naesen. Odlično se je odrezal Grega Bole, ki je zasedel šesto mesto. Jan Tratnik je bil deveti, Luka Pibernik pa 12. Simon Špilak, ki je to dirko dobil leta 2013 je bil tokrat 27.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ