Frooma na tla zbil policist

Frooma na tla zbil policist
26.07.2018 AVTOR: DZ

Prav neverjetne stvari se lahko zgodijo na dirki po Franciji. Christopoher Frooma je po etapi na tla zbil policist.

Po kratki, a nadvse zahtevni gorski etapi na dirki po Franciji sos e morali kolesarji takoj po prihodu na cilj kar s kolesi spustiti v dolino. Razlog? Na vrhu vzpon ni bilo prostora za spremljevalne avtomobile in avtobuse. Na vrh je s kolesarji lahko prišel zgolj en avtomobil.

To pa je pomenilo, da so se morali kolesarji na vrhu preobleči in odpeljati v dolino. Osem kilometrov pred ciljem so jih namreč že čakali avtobusi. Kolesarji ponavadi vzamejo piščalko, tako da lažje opozorijo nase, da se spuščajo in se jim tako navijači lahko umaknejo. Seveda se je v dolino odpeljal tudi Chris Froome, ki je zdaj četrti v skupnem seštevku.

Za njim je šel tudi njegov varnostnik, a ni mogel preprečiti neprijetnega padca. Froome je bil oblečen v sivo jakno in tako morda nekoliko težje prepoznaven, a na tla ga je zbil eden izmed policistov ob progi, ki naj bi ga zamenjal za rekreativnega kolesarja. Za te klesarje je bila namreč cesta še zaprta, saj želijo organizatorji najprej poskrbeti za kolesarje in karavano.

Froome se je pobral, se sprva jezil, potam pa seveda nadaljeval pot proti avtobusom. PRav lahko pa bi se na zadnjem vzponu na lteh znašel tudi vodilni v skupnem seštevku Geraint Thomas. Ko se je vozil ob desni ograji, se je eden izmed gledalcem stegnil čez ograjo in z roko poskušal Thomasa spraviti na tla. Thomas se je padcu uspel izogniti.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ