Froome daleč od forme, ki jo je pričakoval

Froome daleč od forme, ki jo je pričakoval
03.06.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji Chris Froome se je po dolgih višinskih pripravah vrnil na dirko po Dofineji, a je daleč od prave forme.

Leta 2019 se je Chris Froome prav na dirki po Dofineji hudo poškodoval. Mnogi so menili, da se bo težko vrnil na kolo, a mu je to uspelo. "Fenomenalno, da se je tako hitro uspel vrniti in da je tudi že zgodaj začel dirkati, kajti poškodbe so bile nore. Ne glede na raven, ki jo lahko doseže, mislim da je pozitivna stvar že dejstvo, da je sploh shodil in da zdaj dirka," je o nekdanjemu klubskemu kolegu povedal Geraint Thomas.

Froomu pa ne gre najbolje, čeprav je napovedoval, da je po višinskih priprav že precej bolje pripravljen. Zaostal je že v drugi etapi, sredino posamično vožnjo na čas pa je končal na 94. mestu. Za zmagovalcem Aleksejem Lucenkom je zaostal za 2:12. "Ne, ne, ne. V teh nekaj tednih ne morem toliko napredovati, da bi lahko govoril o zmagi na Touru. To je jasno," je priznal Froome:

"Osredotočen sem na to, da se vrnem na prejšnjo raven. Korak po koraku. Ne morem pa od te ravni v nekaj tednih naredovati do ravni, ki bi mi omogočala boj za zmago na Touru." Froome še zdaleč ni konkurenčen. Zaostane še daleč preden se najboljši udarijo za najvišja mesta, a vendar ne popušča. Želi se vrniti:

"Vem, kakšno pot sem premagal do zdaj. Vem, da sem pred enim letom že dirkal, pa čeprav še hoditi nisem mogel normalno. Zato je že to, da sem lahko na dirki po Dofineji, da lahko normalno hodim in nimam težav velik napredek. Sam gledam na napredek. Vem, da ljudje tega ne vidijo, a nimajo vsega vpogleda v zakulisje." Zanimivo pa je, da je športni direktor pri moštvu Israel Start Up Nation Rik Verbrugghe poudaril, da Froome še nima zagotovljenega mesta v ekipi za Tour:

"Je velik šampion, ki ga zelo spoštujem, vendar pa njegov nastop na Touru ni samoumeven. Pričakujem, da bo med dirko kaj pokazal. Od začetka sezone je postopoma napredoval, a radi bi videli, da bi ta napredek bil hitrejši." Froome se lahko pohvali s štirimi zmagami na dirki po Franciji ter drugim in tretjim mestom. Dobil je dve dirki po Španiji in dirko po Italiji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ